Hlavní obsah

S Kočím se rvát nechtěl. S ním by toho nikdo moc nedokázal, ušklíbl se Vašíček

PRAHA

I tohle byla jedna z otázek, které se nabízely před prvním pražským derby v letošní sezóně. Ukáže navrátilec ze zámoří David Kočí v dresu Sparty své bitkařské schopnosti? A pokud ano, najde se v táboře Slavie někdo, kdo by mu mohl alespoň částečně konkurovat? Milovníci pěstních vložek museli být na konci duelu zklamaní, Kočí se do žádných větších akcí nepouštěl. I proto, že by ve vyrovnaném klání zbytečně oslabil svůj tým.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Kočí v dresu Sparty.

Článek

„Emocek hokeji patří, ale nesmí to být uměle vyvolané. Dneska žádné šarvátky nebyly, nikdo nechtěl oslabit svůj tým, aby kvůli tomu neprohrál,“ říkal obránce Slavie Jiří Vašíček, proč se pražské derby tentokrát obešlo bez jakýchkoli potyček. Právě Vašíček by se přitom kvůli svým tělesným dispozicím mohl jako jeden z mála ze sešívaných Kočímu alespoň částečně vyrovnat.

„Jenže já jsem se s ním na ledě ani nepotkal, spíš jsem si hlídal jejich rychlé a šikovné útočníky,“ přiznával. Přesto ale dobře věděl, jak urostlý hráč proti němu stojí. „Je pravda, že je velkej a budí respekt. Je to hora, větší než všichni ostatní,“ smál se.

Slávista Jiří Vašíček během derby se Spartou.foto: ČTK/Kateřina Šulová

Vašíčka však Kočí více než svou postavou zaujal svým výkonem. Kromě jediné chyby v první třetině působil jistým dojmem a i jeho zásluhou se slávističtí střelci neprosadili. „Co jsem měl možnost sledovat, tak chtěl hrát hokej a hrál ho velice dobře. Je to kvalitní hráč a je vidět, že v NHL nebyl jenom proto, aby se tam pral.“

Kočího start v derby pochopitelně neušel pozornosti slávistické kabiny už před zápasem. „Nějaké průpovídky o něm v šatně padaly, ale nikdo nechtěl oslabit mančaft a něco si tady dokazovat. Zvlášť ne proti němu, protože by si toho asi nikdo moc nedokázal,“ rozesmál se znovu Vašíček, který do derby nastoupil po pauze zaviněné zlomeným žebrem.

David Kočífoto: Právo/Milan Malíček

„Nic lepšího jsem si ke svému návratu nemohl přát. Hrálo se proti Spartě, přišli lidi. My jsme po minulém domácím zápase, ve kterém jsme dostali devět gólů, chtěli hrát z obrany a čekat na to, že jeden gól nějak dáme. Sice přišel až v nájezdech, ale je z toho vítězství nad Spartou a to se cení,“ radoval se, ačkoliv jeho žebro stále v pořádku není. „Můj zdravotní stav? nechal bych to bez komentáře.“

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice