Hlavní obsah

Sekera do rozkroku a kladenský postrach Dotchin je týden bez hokeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek proti Mladé Boleslavi hokejisté Kladna za jeho zkrat zaplatili inkasovaným gólem na 1:1 a zápas následně v prodloužení ztratili, nyní navíc přichází pro kanadského obránce Rytířů Jakea Dotchina dodatečný postih. Za seknutí Martina Beránka hokejkou do oblasti rozkroku obdržel od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka stopku na dva extraligové duely.

Foto: Profimedia.cz

Kladenský obránce Jake Dotchin

Článek

Dotchin se provinil ve 47. minutě při vhazování a rozhodčí Hribik s Kikou mu udělili trest na pět minut a do konce utkání za sekání.

„Vzhledem ke způsobu spáchání přestupku, kdy šlo o vědomé jednání a zákrok nevyplýval ze hry a byl uskutečněn v přerušené hře před opakování vhazování, je Dotchinovi zastavena činnost na dvě soutěžní utkání," uvedl Ujčík.

Osmadvacetiletý zadák tak přijde o nedělní utkání v Plzni a páteční s Olomoucí. Do sestavy aktuálně posledního týmu extraligové tabulky se bude moci vrátit příští neděli na Spartě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.