Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 4:3 PPStav série 1:0Senzační liberecký obrat! Tygří slaví první vítězství ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Klíma 0 : 1
25. Růžička 0 : 2
29. Orsava 0 : 3
34. Gríger 1 : 3
54. Lenc 2 : 3
59. Musil 3 : 3
77. Birner 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce otočili první čtvrtfinálový zápas play off extraligy proti Hradci Králové a přestože prohrávali již 0:3, vyhráli 4:3 v prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v 77. minutě útočník Michal Birner, který si připsal navíc dvě asistence. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pátek opět na severu Čech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Michal Birner z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu byl z obou stran hodně opatrný. Zatímco hostujícího brankáře Mazance mohla vystrašit jen nepřesná střela Knota, Kváču v brance Liberce prověřili Zachar a Jergl.

První výraznější akce přišla až v 9. minutě, kdy Kváču překonal Kevin Klíma, rozhodčí však po trenérské výzvě Liberce gól neuznali. Jergl totiž bránil Kváčovi v možném zákroku. Severočeši následně bez problémů přestáli i úvodní oslabení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z gólu.

V 17. minutě se do šance dostal domácí Birner, vzápětí ale udeřilo na druhé straně. Lenc ztratil puk v souboji s Nedomlelem a pohotově zakončující Kelly Klíma otevřel skóre. Další branky mohli přidat Lev, Orsava nebo Perret, prosadil se ale až Růžička ve 25. minutě, který střelou od modré čáry využil přesilovkou hru při Bulířově vyloučení.

Liberecký útočník byl o tři minuty později vyloučen podruhé a hosté jeho faul opět využili. Nejprve trefil Rosandič v oslabení tyč, z protiútoku ale překonal Kváču po samostatné akci Orsava.

Definitivně mohl následně duel rozhodnout Koukal, gólman domácích ale jeho brejk se štěstím zastavil a udržel Liberec ve hře. Navíc byl vzápětí vyloučen Orsava a Tygři přesilovku bleskově využili. Knotovu střelu od modré tečoval Gríger a snížil na 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gól inkasuje brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Severočechy gól nakopl a dostali soupeře pod souvislý tlak. Blízko gólu byl opět Gríger, ve 35. minutě ale trefil jen horní tyč. Ve třetí části mohli domácí snížit v početních výhodách, vyloučení Perreta a Koukala však i díky pozornému Mazancovi nepotrestali. Blízko brance byl naopak v oslabení Pilař, Kváča ale jeho brejk zlikvidoval. V 50. minutě si poradil i s nájezdem Smoleňáka.

V 54. minutě ale už byl Liberec za svou aktivitu odměněn. Po Musilově akci snížil Lenc, v závěrečné power play si útočníci Tygrů role vyměnili a pohotově dorážející Musil vyrovnal.

V prodloužení měl při Hanouskově vyloučení rozhodnutí na hokejce Zachar, sám před Kváčou však netrefil branku. Početní výhodu si ve čtvrté dvacetiminutovce zahráli i domácí, s největší šancí Musila asi ale Mazanec poradil. Hosté poté neproměnili další početní výhodu a v 77. minutě rozhodl po zaváhání Nedomlela z brejku Birner.

Čtvrtfinále play off Tipsport extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl. (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Gríger (Knot, Birner), 54. Lenc (A. Musil, Birner), 59. A. Musil (Lenc, Knot), 77. Birner - 17. Kelly Klíma (Nedomlel), 25. V. Růžička ml., 29. Orsava (F. Pavlík). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Brejcha, Špringl. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Perret - Smoleňák, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: