Hlavní obsah

Sestupující hokejisté Zlína přenechali led ukrajinským dětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Zlína v úterý proti Pardubicím (0:3) odehráli poslední zápas letošní sezony, který byl zároveň na nějakou dobu i jejich posledním v nejvyšší domácí soutěži. Berani totiž po více jak 40 letech sestupují do první ligy. Na jejich stadionu bylo i tak ve středu ráno rušno. Nejednalo se však o rozlučkový trénink, nýbrž se po ledě proháněly děti, které se svými matkami uprchly před válkou z Ukrajiny.

Foto: Web PSG Berani Zlín

Ukrajinské děti na ledě Beranů ze Zlína.

Článek

Zlínský hokejový klub nabídl pomoc mladým hráčům a jejich rodinám, které byly zasaženy hrůzami válečného konfliktu na Ukrajině. Nabídl jim převoz od ukrajinských hranic do Zlína, ubytování a stravu. Zároveň jim i umožnil trénovat na stadionech Luďka Čajky a PSG arény.

Beranům se plán podařilo zdárně uskutečnit, i když do poslední chvíle nebylo jasné, kolik hráčů vlastně dorazí. Komunikace s ukrajinským svazem byla komplikovaná. Nakonec klub podle informací na svém webu přijal více jak 40 dětí různého věku s doprovodem. Ten tvoří buď matky, nebo babičky, případně další sourozenci.

Ve středu už se většina mladých hokejistů proháněla po ledě. Klub plánuje dětem z Ukrajiny poskytnout nejen sportovní program, ale i další aktivity mimo hokej, včetně školní docházky.

Azyl mladým hokejistům z Ukrajiny poskytla i Kometa. V úterý se klubu podařilo přepravit 60 matek s dětmi, které hrají hokej za Sokol Kyjev a ubytovat je v penzionech pod Pálavou.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články