Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 0:3Skvělý slovinský gólman zářil a vychytal litvínovské střelce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Orsava 0 : 1
42. Vondrka 0 : 2
59. Látal 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Litvínova podlehli ve 14. kole extraligy Mladé Boleslavi 0:3. Verva potřetí za posledních pět zápasů před svými diváky neskórovala a dala v nich dohromady pouhé tři branky. Středočeši pod vedením Miloslava Hořavy s Radimem Rulíkem, kteří dovedli v roce 2015 Litvínov k prvnímu titulu klubové historie, se vzdálili poslednímu Chomutovu na šest bodů. Čisté konto vychytal Gašper Krošelj, který si připsal 39 úspěšných zákroků.

Článek

První šanci utkání měl už po 15 vteřinách Lukeš, který pálil ihned po vhazování, Krošelj však výtečně zakročil. Na druhé straně ohrozil Januse Pacovský, jenž obešel Myšáka a těsně minul pravou tyčku. Další šanci měl Vondrka, který byl úplně sám před Janusem, ten si ale dobře povyjel a zmenšil střelecký úhel.

V polovině úvodní třetiny pálil Petružálek od modré čáry a jeho bomba orazítkovala horní tyčku. Ve 13. minutě projel Skalický domácí obranou jako nůž máslem, Janus stačil rychle zaklapnout betony, na další střelu Orsavy z mezikruží byl už ovšem krátký a hosté se ujali vedení. Krátce před první přestávkou si puk vyměnila dvojice Válek, Mikúš, strážce hostující branky se ale opět vyznamenal.

Neuspěl ani Petružálek

Druhá část toho příliš k zaznamenání nenabídla. Oba týmy se snažily, ovšem počet brankových příležitostí by se dal snadno spočítat na prstech jedné ruky. Ve 32. minutě v té největší selhal Petružálek, na něhož zívala odkrytá branka a ani nadvakrát nedokázal prostřelit výborného Krošelje. Poté rychlík Látal objel domácí branku a snažil se pohotově zakončit, Janus byl u své tyčky včas a šanci zmařil.

Ve 42. minutě vypálil z levého křídla Vondrka a jeho bomba se doklouzala až za brankovou čáru, hosté šli do dvoubrankového vedení a v klidu se soustředili na defenzivní část své práce. Za domácí mohl snížit Válek, který střílel z mezikruží, Krošelj byl ale znovu proti.

V 51. minutě byl v další slibné šanci Lukeš, i tentokrát se blýskl Krošelj. Domácí stupňovali tlak, ale Mladoboleslavští byli proti jakémukoliv náznaku závěrečného dramatu. Závěrečnou tečku naopak obstaral Látal, jenž dovezl kotouč do prázdné branky.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Orsava (Klepiš), 42. Vondrka (Klepiš, Pláněk), 59. M. Látal (Orsava, P. Musil). Rozhodčí: Bejček, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 5123.
Sestavy:
Litvínov: Janus - Sörvik, Baránek, Romančík, Suchánek, Strejček, Ščotka - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - Válek, J. Mikúš, Řehoř - Jurčík, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Mladá Boleslav: Krošelj - Bernad, Kotvan, Jan Hanzlík, T. Voráček, Pláněk, Němeček, Dlapa - D. Šťastný, Klepiš, Skalický - Vondrka, T. Knotek, Pacovský - M. Látal, P. Musil, Orsava - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec