Hlavní obsah

Slovenský rebel čeká na poslední šanci. A chce hrát v Česku. Kdo ho angažuje?

Praha

Hurá do Česka! Slovenský rebel cítí, že má poslední šanci k oživení kariéry. A i když by mohl třeba čtyřiadvacetiletý hokejista Martin Réway myslet na angažmá ve Švédsku, rád by si zahrál opět českou extraligu. Boreček, který si zahrál na MS 2014 a 2016 působil naposledy ve švédské soutěži Allsvenskan. Tam ale odehrál za tým Tingsryds AIF jen deset utkání. „Chci hlavně hrát. A čím víc, tím lépe. Mám sice nabídku ze Švédska, ale zaměřuji se na Česko. Mám českého agenta a ten má doma lepší kontakty," uvedl slovenský hokejový rebel pro server hokejportal.net.

Foto: hcslovan.sk

Martin Réway pózuje s dresem Slovanu Bratislava.

Článek

I když patřil mezi největší talenty slovenského hokeje, teď jeho kariéra nabrala spíše stagnují charakter. A když už se hne nějakým směrem, tak míří spíše dolů. Réway ale věří, že se mu povede nastartovat. A to i přesto, že si během deseti utkání ve Švédsku připsal do statistik jen dvě asistence. „Byla to dobrá zkušenost. Je škoda, že jsem se v pátém utkání zranil a příznaky otřesu mozku se mi vracely celou sezonu, takže jsem toho neodehrál víc," svěřil se hokejista.

Réway měl našlápnuto do NHL, v roce 2013 jej draftoval Montreal. Bronzový medailista z juniorského MS 2015 v minulosti působil kromě české extraligy ve Švýcarské NLA, Kontinentální lize či zámořských soutěžích AHL a QMJHL.

Foto: Jan Švanda, Právo

Martin Réway čeká na svou další šanci

V Čechách hrál za Spartu, ale nakonec si vytrucoval odchod z klubu. Teď to vypadá, že by slovenský hokejista, kterého zbrzdily v kariéře zdravotní problémy, ale i obrovské průšvihy (zmeškal sraz slovenské reprezentace), stál o další šanci. Dá mu některý z klubů šanci?

Reklama