Hlavní obsah

Snažíme se řídit pokyny trenérů, glosuje střelec Poletín úspěšnou bilanci Pirátů

Litvínov

Hokejisté Chomutova bodovali v osmi z devíti odehraných zápasů v extralize. I díky této pozitivní bilanci figurují na třetím místě tabulky v těsném závěsu za vedoucí Kometou Brno a druhou Škodou Plzeň. K vítězství Pirátů v Litvínově 3:2 zásadní měrou přispěl útočník Michal Poletín, autor dvou gólů. Celkem má na svém kontě už pět branek a patří k lídrům chomutovské ofenzívy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovští fanoušci se radují z prvního gólu proti Olomouci, autorem byl Michal Poletín.

Článek

Za zmínku stojí pět výher Chomutova na cizím ledě. Čemu to přisuzujete?

Na každý zápas se připravujeme stejně. Jsme rádi, že se nám takhle daří i na půdě soupeřů. Sbíráme body a jen jednou jsme vyšli úplně naprázdno. Trenéři nám říkají, co a jak bychom měli hrát a snažíme se tím řídit. To je hlavní faktor naší úspěšnosti.

Všímáte si i ostatních týmů, které s vám bojují v popředí tabulky?

Především je naším cílem, abychom se soustředili sami na sebe. Máme respekt ke všem soupeřům. Bylo tomu tak i v Litvínově. Domácí prahli po vyrovnání, na konci hráli přesilovku šesti proti čtyřem. Přesto jsme závěr odmakali, nedostali jsme gól a uhájili vítězství.

Co rozhodlo o výsledku v Litvínově?

Bylo tam hodně vyloučených, dost vyhrocené utkání. Přijeli jsme ale s úkolem vyhrát, abychom napravili předchozí prohru s Plzní a urvali zpět ztracené body. Povedlo se nám to při využití dvou přesilovek a taky s pomocí množství ubráněných oslabení. Zapracovali jsme na nich a hrajeme je lépe.

Jak jste spokojen se svou dosavadní střeleckou produktivitou v extralize?

Dva góly do sítě Litvínova před plným stadiónem jsou cenné. Přece jen jde o derby a rozhodují okamžiky. Z celkového úhlu jsem rád za tým, že získáváme důležité body, a v tom chceme pokračovat.

Reklama