Hlavní obsah

Sparta dala dohromady tři pamětníky posledního titulu. Jejich řada na Zlín platila

Praha

Jakoby se sparťanští trenéři rozhodli inspirovat devět let starou historií. Přesně před tolika roky slavili Pražané svůj dosud poslední zisk mistrovského poháru, což ze současného kádru pamatují už jen čtyři hráči - Jaroslav Hlinka, Jan Hlaváč, Tomáš Netík a Michal Dragoun. Právě posledně tři jmenované kouč Jandač postavil v úvodním čtvrtfinále hokejové play off proti Zlínu do jedné formace a ukázalo se to jako výborný tah. Čtvrtá útočná řada zařídila výhru 4:3 dvěma góly, trefili se Dragoun i Hlaváč.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťan Michal Dragoun (vpravo) se raduje se spoluhráčem Janem Hlaváčem (vlevo) z gólu proti Zlínu v úvodním čtvrtfinále play off.

Článek

„Hrálo se nám spolu dobře, měli jsme nějaké šance a dali i ty dva góly. Je fajn, že jsme první těžký zápas urvali," usmíval se Michal Dragoun, jenž ve 32. minutě vstřelil po spolupráci s Netíkem třetí gól Sparty a vrátil jí tak dvoubrankový náskok.

„Celou dobu jsem čekal, že Tomáš bude střílet, takže jsem šel do brány. Na poslední chvíli jsem si ale všiml, že se na mě podíval, takže jsem si počkal s hokejkou na ledě. Puk mi na ní přesně přistál a jen jsem ho zametl," popisoval dvaatřicetiletý útočník.

Místo sebe však chválil své dva parťáky z lajny. „S takovými hráči se hraje skvěle, Tomáš i Honza Hlaváč jsou super hokejisti. Já v té formaci musím jenom bránit, abychom nedostávali góly. Když občas nějaký dáme, bude to jenom fajn," řekl Dragoun.

Netík: Naše řada? Neberu to nostalgicky

„Hráli dobře, jsou to zkušení hráči. Opravdu hráli dobře," pochvaloval si trenér Josef Jandač. „Ale je úplně jedno, že jsme se v jedné řadě sešli tři pamětníci posledního titulu. Vůbec to neberu nějak nostalgicky. Jediné, co jsme měli v hlavách, bylo, že chceme hrát a byli jsme natěšení," doplňoval Tomáš Netík.

Zlín na Spartě nastoupil jen tři dny po postupu z předkola přes Třinec, zatímco domácí měli po základní části jedenáctidenní pauzu. „Trošičku jsme se toho obávali, Zlín byl navíc po postupu v laufu. Myslel jsem si, že ta naše nerozehranost bude zezačátku hodně znát, ale problém v tom nakonec nebyl, první třetinu jsme zvládli dobře," připomenul Dragoun vedení 2:0, když obě branky vstřelila Sparta v rozmezí 63 vteřin.

Jenže Zlín snížil na začátku druhé třetiny na 1:2 a v závěrečné třetině i na 2:3. „Počítali jsme ale s tím, že to bude těžké. Ještě jsem nezažil, aby se v play off rodila série úplně lehce. Navíc Zlín je nepříjemný soupeř, rozehraný. O to je první výhra důležitější," myslí si Netík.

„Zlín má dobrý mančaft a myslím, že nikdo nečeká, že ho budeme porážet 5:1. Jsme rádi, že jsme to na úvod zvládli, na žádné gólové dostihy nehrajeme," uzavírá Dragoun.

Reklama

Související témata: