Hlavní obsah

Sparta - Brno 5:0Sparta deklasovala Kometu a potřetí ve své historii slaví zisk Prezidentského poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rousek 1 : 0
12. Říčka 2 : 0
21. Němeček 3 : 0
24. Košťálek 4 : 0
31. Horák 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty deklasovali v předposledním, 51. kole základní části extraligy Kometu 5:0 a i díky porážce Třince v Mladé Boleslavi si zajistili zisk Prezidentského poháru. Trofej pro nejlepší tým dlouhodobé části soutěže získali potřetí v její dvanáctileté historii, navázali na roky 2012 a 2014. Brno přišlo o osmizápasovou bodovou sérii a spadlo z osmého místa, které jako poslední zaručuje výhodu začít předkolo play off na domácím ledě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor gólu Sparty Jan Košťálek (vlevo) přijímá gratulaci od spoluhráče Lukáše Rouska.

Článek

Do sestavy Pražanů se po dlouhodobém zranění vrátil obránce Pavelka, který naposledy nastoupil 17. listopadu. Domácí začali výborně a už v páté minutě vedli, když Řepíkovu střelu dorazil za Vejmelkova záda Rousek.

Spartu pak vystrašil faul na Pecha, jehož Holland seknul mezi vestu a kalhoty. Pech se ale po absenci v několika dalších střídáních na led vrátil, a hlavně Pražané využili nabídnutou přesilovku, když z další dorážky vymetl šibenici Říčka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Sparty Robert Říčka přijímá gratulace od spoluhráčů.

Kometa se mohla vrátit na dostřel v 15. minuté při své první hře v početní převaze. Po nádherné kombinaci na jeden dotek zakončoval Schneider, místo odkryté branky ale trefil jen Salákův beton.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Jan Košťálek ze Sparty a Jakub Valský z Brna.

Místo toho udeřila hned v první minuté prostřední třetiny Sparta, Němeček střelou přes Zámorského překvapil Vejmelku. A když pak Košťálek ve 24. minutě zvýšil Košťálek už na 4:0, prchnul Vejmelka na střídačku a přenechal své místo mezi třemi tyčemi Klimešovi. Ten ale vydržel bez inkasovaného gólu jen šest a půl minuty, pak jej překonal Horák.

Kaňkou pro domácí v jinak bezproblémovém zápase bylo zranění Ondřeje Němce. Ve 44. minutě mu při nezaviněném střetu zalehl koleno Dávid Bondra a mistr světa z roku 2010 už ve zbytku duelu do hry nenaskočil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Vojtěch Němec z Brna a brankář Sparty Alexander Salák.

Kometa ani ve třetí třetině nedokázala zaznamenat ani symbolický úspěch, takže gólman Alexandr Salák si ve svém jedenáctém duelu v extralize připsal premiérové čisté konto v extralize.

Reklama

Související témata: