Hlavní obsah

Sparta hledá spásu v Německu. Na cestě je vítěz Stanley Cupu

Praha

S německým koučem na lavičce vyrazí do další sezóny! To je velmi pravděpodobná alternativa pro hokejovou Spartu, která čeká na lepší časy. Slavný Uwe Krupp má přijít na českou scénu a zastavit propad klubu, který ve skončené sezóně žádnou velkou díru do světa neudělal. Delší dobu se na nejvyšší patra domácí scény dívá zezdola.

Foto: Profimedia.cz

Německý trenér Uwe Krupp.

Článek

Traumatizujícím zážitkem bylo působení v extralize pro fanoušky i pro posledního kouče Františka Výborného, který v sezóně nahradil Jiřího Kalouse.

Přijdou nové časy opravdu s německým koučem, jak se spekuluje? Dlouho vedení klubu odmítalo cokoli sdělit.

„Nyní však již HC Sparta Praha může potvrdit eminentní zájem o tuto velkou osobnost světového hokeje a také to, že je v kontaktu s agenturou, která trenéra Kruppa zastupuje," stojí na klubovém webu.

Sparta zároveň uvádí, že jde pouze o jednu z možných alternativ, ve hře mají být i jiná zahraniční a také česká jména. Vše ale přece jen směřuje k příchodu dvojnásobného vítěze Stanley Cupu v dresu Colorada a Detroitu, jednoho ze tří německých držitelů této trofeje (nad hlavu ji zvedali i Tom Künhnhackl, a Dennis Seidenberg). Krupp po skončení vydařené hráčské kariéry opakovaně působil u německé reprezentace, jako kouč vedl i tým z rodného Kolína nad Rýnem a naposledy Eisbären Berlín, který prohrál finálovou sérii německé ligy s Mnichovem.

„Teprve ve čtvrtek skončilo finále německé nejvyšší soutěže, takže nebylo na místě se ke spekulacím nijak vyjadřovat," uvádí se dále v klubovém prohlášení. Přesídlí dvaapadesátiletá legenda z Berlína do Prahy? „Oficiálně zatím k podpisu smlouvy nedošlo," sděluje dále klub.

Byl by příchod slavného německého kouče do Sparty podle vás správnou alternativou?
Proč, ne. je slavný ukázal, že má schopnosti. Zkusit se to může
38,4 %
Máme dost zkušených koučů, německý trenér ve Spartě nepochodí
61,6 %
Celkem hlasovalo 5688 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec