Hlavní obsah

Sparta měla víc štěstí než my, posteskl si Adamský. Teď se těší na bitvy s velikány

Praha

Oslaví Štědrý den, na Boží hod vánoční pak zabalí kufry a naberou směr Davos. Hokejisté Třince stejně jako loni vyrazí na prestižní Spenglerův pohár a na prestižní akci se chtěli naladit výhrou. Na ledě extraligového lídra ze Sparty však v neděli odpoledne nepochodili, byť podali dobrý výkon.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vladimír Růžička ze Sparty (vpravo) střílí gól. Vlevo je brankář Třince Jakub Štěpánek.

Článek

„Dostali jsme dva góly po odrazech, ale na to se nevymlouváme. Po tom třetím jsme si řekli, že už nemáme na co čekat a že Spartu zavřeme. Třetí třetinu jsme soupeře mačkali, ale gól bohužel nedali. Nehráli jsme nějak špatně, Sparta měla víc štěstí než my," mrzí útočníka Martina Adamského těsná prohra 2:3. Pro Slezany byla mrzutá, nezdar však musejí rychle hodit za hlavu, už ve středu se letecky přesunou do Švýcarska a vánoční pohodu si tak vychutnají pouze na Štědrý den.

„Já ještě pamatuju, když bylo o svátcích úplně volno a čtrnáct dnů se nehrálo. Ale tohle je naše zaměstnání a já si to užívám. Rozloučíme se s rodinami, užijeme si dárečky v letadle a jedeme," usmál se 38letý křídelník.

Třinečtí vstoupí do tradičního mezinárodního podniku 26. prosince duelem proti Kanadě, o den později pak ve skupině vyzvou domácí Davos, který je před rokem v boji o semifinále vyřadil. „Je velká čest zahrát si proti takovým velikánům. Kanada bude jeden z favoritů turnaje, pokusíme se s ní držet notu. Naštěstí podle regule můžeme i přes dvě porážky pořád postoupit do finále," připomíná.

Oceláři odcestují do Davosu bez dlouhodobých marodů a zřejmě i obránce Rotha, jenž odstoupil z utkání kvůli zranění. Kvůli juniorskému MS nepoletí ani hlavní kouč Varaďa. „Jsme profíci a nemůžeme koukat, jestli tady Venca je nebo není," tvrdí.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Martin Adamský v černém dresu Třince.

Naopak problém může představovat vysokohorské prostředí, na něž český mistr není zvyklý. „První dva dny je člověk hodně zadýchaný. Pamatuji si, že mi první dva tréninky doktor monitoroval srdce, tep a dvakrát mě vyhnali z ledu, že mi málem pumpa vyskočila z těla. Začátky tam budou krušné," tuší brankář Jakub Štěpánek, jenž Spengler Cup před devíti lety ovládl s Petrohradem.

Náročné souboje v nadmořské výšce 1560 metrů nad mořem však můžou v závěru sezony přinést Třineckým i potřebný kyslík. „Loni jsme z toho možná těžili ve finále, kdy jsme měli víc fyzických sil," myslí si Adamský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice