Hlavní obsah

Sparta neměla slitování, nastřílela deset gólů. Boleslav vyhrála přestřelku

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové sice v úterním utkání 28. kola extraligy dvakrát dokázali vymazat náskok Vítkovic a dotáhli duel do prodloužení. Tam ale Východočeši po gólu Lakatoše padli. Druhá Sparta ovládla po kanonádě domácí duel se Zlínem, nastřílela mu deset gólů (10:0) a snížila ztrátu na první Třinec. Poslední České Budějovice nebodovaly v Mladé Boleslavi, kde prohrály 4:5. Litvínov v pondělí prohrál s Brnem 6:7 po nájezdech, tentokrát ale bral výhru 2:1 v prodloužení. Pardubice si poradily doma s Plzní 4:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Ani ve druhém domácím zápase před Vánocemi se hradečtí hokejisté neradovali z výhry. Proti Vítkovicím brali jenom bod, když celý zápas dotahovali náskok hostů. Srovnání na 2:2 se dočkali padesát sekund před koncem třetí části hry po trefě Petra Koukala, jenže druhý bod hostům zařídil v prodloužení Dominik Lakatoš.

Sparta si na domácím ledě smlsla na Zlínu. Ten i pod vlivem únavy z pondělního zápasu v hlavním městě propadl a inkasoval jeden gól za druhým. Nakonec se skóre zastavilo na výsledku 10:0, podílelo se na něm hned osm sparťanských střelců. Dvakrát se trefili Říčka a Horák. Ten navíc u dalších tří gólových akcí asistoval.

Mladá Boleslav potvrdila, že se jí na domácím ledě daří. Vyhrála tam už desátý z dvanácti duelů. Bruslaři tak patří na svém stadionu k nejúspěšnějším. Naopak hostující Motor je venku nejhorší, získal osm bodů z dvanácti zápasů. Jihočechům k bodovému zisku nepomohl ani dvougólový střelec Forman.

Litvínov si zahrál znovu s Kometou Brno. V pondělí byly k vidění gólové hody, padlo třináct branek a hosté vyhráli 7:6 po samostatných nájezdech. O den později utkání rovněž po šedesáti minutách neznalo vítěze. V prodloužení ale trefil bod navíc pro Severočechy velezkušený Hübl. Dvaačtyřicetiletý útočník dal obě branky, svou bilanci v extralize posunul na 787 bodů za 357 gólů a 430 nahrávek, a přeskočil tak dosavadního rekordmana základní části samostatné české extraligy Petra Lešku.

Pardubice potvrdily, že jejich trápení je minulostí. Dynamo vyhrálo pátý zápas v řadě, když tentokrát po výsledku 4:1 složilo na lopatky Plzeň. Indiáni jsou sice mezi první trojkou, ale formu mají bídnou. Prohráli totiž už čtyři duely v řadě a získali jen jeden bod.

Hokejová extraliga, 28 kolo
Hradec Králové - Vítkovice 2:3 v prodloužení
Branky: 28. Nedomlel, 60. Koukal - 6. Schleiss, 52. Krenželok, 64. Lakatoš.
Sparta - Zlín 10:0
Branky: 6. a 53. Horák, 39. a 48. Říčka, 5. Zikmund, 12. Buchtele, 33. Jandus, 38. Sobotka, 42. Pech, 47. Řepík.
Mladá Boleslav - České Budějovice 5:4
Branky: 23. Fillman, 38. Bičevskis, 41. Kousal, 42. Najman, 54.  Jääskeläinen - 27. a 45. Forman, 30. Prokeš, 60. Adamský.
Litvínov - Brno 2:1 v prodloužení
Branky: 22. a 61. Hübl - 36. Plášek.
Pardubice - Plzeň 4:1
Branky: 17. Mandát, 30. Svačina, 43. Kusý, 55. Blümel - 57. Gulaš.

Reklama