Hlavní obsah

Sparta - Třinec 2:3Sparta po vydařeném derby prohrála v nájezdech s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Černošek 1 : 0
17. Polák 1 : 1
23. Kratěna 2 : 1
53. Kanko 2 : 2

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty znovu zabředli do krize. V pátečním utkání 18. extraligového kola prohráli po samostatných nájezdech 2:3 s Třincem a nedokázali tak navázat na úterní suverénní vítězství v derby proti Slavii. Holešovický tým předvedl matný výkon, naopak Třinec potvrdil vzestup a po první tříbodové výhře venku v sezóně z ledu Liberce slavil další úspěch.

Článek

Namlsaná Sparta toužila pokračovat v úterním výkonu z derby, ale skrz pozornou hostující obranu se zpočátku jen stěží prosazovala k větším šancím. Jako první dvakrát zahrozil ve druhé minutě Hromas, který kvůli návratu Melichárka z třineckého hostování nastoupil ve třetí formaci netradičně s Tonem a Langhammerem, ovšem Vojtek byl pozorný.

Po opatrné pětiminutovce vybruslil mezi kruhy Ton a pokud by přesněji zakončil, padající Vojtek by zřejmě nestihl zasáhnout. Vedoucí branky se domácí dočkali na konci deváté minuty, kdy od modré nahodil Černošek a puk skončil až v síti. Třinec dostal možnost odpovědět z přesilovky pět na tři, z níž však vytěžil jen Malcovu střelu do Pöpperleho betonů. Naopak jakmile naskočil první sparťan z trestné lavice, posunul na ujíždějícího Kratěnu, jehož střelu srazil Vojtek do ochranné sítě.

V 17. minutě však přišlo nečekané vyrovnání; Moravec posunul na Poláka a kotouč prošel z úhlu až za Pöpperleho záda. Hostům vstřelený gól pomohl a na sparťanské hokejky se znovu začala vkrádat nervozita. Na nepovedenou přesilovku zkraje druhé třetiny se už nemohl dívat Černošek, napřáhl a Kratěnova teč poslala favorita znovu do vedení.

S Třincem však obdržená branka vůbec neotřásla. Ve 26. minutě sice neuspěl sám před svým nedávným spoluhráčem Vojtkem Melichárek, ale jinak byli aktivnější hosté. Pöpperle nejprve dobře zmenšil úhel nekrytému Haškovi a v následném oslabení téměř zázračně hokejkou zlikvidoval velký závar v brankovišti.

Pražané se znovu probudili na konci druhého dějství. V 38. minutě zastavoval Vosátko ujíždějícího Langhammera tak vehementně, že sudí Homola nařídil trestné střílené. Broš však při jeho exekuci neuspěl. A když se pak neprosadil ani Melichárek, odcházeli domácí do šatny jen s těsným jednobrankovým náskokem.

Sparta vstoupila do třetí části s evidentním záměrem neudělat chybu. S usilovným bráněním náskoku to však favorit možná až příliš přeháněl. Trest málem přišel již ve 49. minutě, jenže Martynek po Peterkově přihrávce ve velké šanci neuspěl. Domácí ale nebrali varování vážně, Černošek zbytečně fauloval a třinecký Kanko proměnil přesilovkový zámek ve vyrovnání.

Sparta naprosto vypadla z tempa a zpočátku nesmělý pískot z hlediště začal s blížícím se koncem základní hrací doby sílit. V prodloužení neuspěli Ručinský ani Výborný, a tak o majiteli bonusového druhého bodu musely rozhodnout nájezdy. V nich uspěl hned v úvodu hostující Polanský, Výborného střelu zastavila horní tyč. Sparta tak místo očekávaného vzestupu dala znovu vzpomenout na nedávnou sérii pěti porážek za sebou.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Černošek (D. Výborný), 23. Kratěna (Černošek, Výborný) - 17. Polák (Moravec), 53. Kanko (Malec, Peterek), rozhodující sam. nájezd Polanský. Rozhodčí: Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:7, navíc Černošek (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5785.
Sparta Praha: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, Procházka, Hanzlík, Cunik - D. Výborný, Broš, Kratěna - Melichárek, Podlešák, Ručinský - Ton, Langhammer, Hromas - Látal, Hrdel, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Andersons, Nikolov, Rangl - Tomík, Polanský, Kováčik - Kanko, Peterek, Martynek - Hašek, Moravec, Polák - Pánik, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: