Hlavní obsah

Sparta posiluje! Získala obránce s bohatými zkušenostmi z NHL a účastníka tří olympijských her

Praha

S obrannou činností mají v probíhajícím ročníku problémy, o čemž svědčí i více než tři inkasované góly v průměru na zápas. Hokejová Sparta situaci řeší angažováním šestatřicetiletého beka Milana Jurčiny. Urostlý zadák s bohatými zkušenostmi z NHL i slovenské reprezentace přichází na zkoušku do listopadové reprezentační přestávky.

Foto: Martin Flousek / HC Sparta Praha

Milan Jurčina se sportovním manažerem Sparty Jaroslavem Hlinkou.

Článek

„Sparta je nejpopulárnější tým v české lize. Když jsem se dozvěděl, že je odtud o mě zájem, velice rychle jsme se domluvili na spolupráci. Mým úkolem bude zejména využívat mou velikost okolo mantinelů a při hře v oslabení," uvedl pro oficiální sparťanské stránky Jurčina, který poslední tři sezony strávil v německém Norimberku.

Jurčina má na svém kontě přes 430 odehraných zápasů v NHL za Boston, Washington, Columbus a NY Islanders. Slovensko reprezentoval na třech olympijských hrách (v Turíně, Vancouveru a Soči) a na pěti světových šampionátech. Vyzkoušel si i angažmá ve Finsku, Švýcarsku a v KHL.

Foto: Martin Flousek / HC Sparta Praha

Milan Jurčina je novou posilou Sparty.

Působení v extralize nebude pro rodáka z Liptovského Mikuláše novinkou, v sezoně 2012/13 totiž nastoupil ke 22 utkáním za Chomutov. Nyní se do české nejvyšší soutěže po sedmi letech vrací.

„Je to zkušený silový hráč s vynikajícími fyzickými parametry, který by měl pomoci naší defenzívě," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Ve Spartě bude Jurčina působit minimálně do listopadové reprezentační pauzy stejně jako další slovenský obránce Marek Ďaloga, který rovněž prodloužil spolupráci s klubem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články