Hlavní obsah

Sparta - Brno 2:3Sparta potřetí prohrála, Kometa jde na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Horký 0 : 1
15. Konečný 1 : 1
30. Zbořil 1 : 2
36. Koblížek 1 : 3
49. Jandus 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty prohráli v pátečním utkání 13. extraligového kola s Brnem 2:3. Pražané tak vyšli po porážkách v Třinci a Hradci Králové potřetí za sebou naprázdno, zatímco tým Komety uspěl počtvrté v řadě a ztratil za tu dobu jediný bod. Hosté uspěli v Praze poprvé od ledna 2019 díky povedené druhé třetině, v níž před návštěvou sezony 13.111 odskočili ze stavu 1:1 do vedení 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Jakub Kovář inkasuje třetí gól, který vstřelil Radek Koblížek z Komety Brno.

Článek

Už ve čtvrté minutě uháněl sám na gólmana Furcha Řepík, velkou šanci však neproměnil. V začínající osmé minutě tak šla do vedení Kometa, když se po nádherné Flekově nahrávce z otočky prosadil Horký. Sparťané pak sice nevyužili první přesilovku zápasu, ale v 15. minutě slavili vyrovnání, když zakončením na bližší tyčku překvapil Furcha Konečný.

Po přestávce zakončoval nebezpečně Kollár a Kovář v domácí brance měl, co dělat, aby kotouč vytěsnil do bezpečí. Před polovinou utkání se na něho řítil osamocený Sallinen, Kovář ho vychytal, jenže zakrátko následovalo Poláškovo nepovedené vyhození a puk za jeho záda usměrnil po Kratochvílově pokusu Zbořil.

Následovaly velké příležitosti sparťanů na vyrovnání: Sobotka a Tomášek zakončovali z první v přesilovce, pak dokonce v oslabení připravil David Vitouch dobrou pozici k zakončení pro Konečného, ale Furch byl pozorný. Právě Konečný měl ve stejném oslabení vzápětí další možnost, jenže neuspěl, puku se zmocnil Koblížek a povedenou individuální akci dotáhl až ke gólu na 3:1 pro hosty. Furch si připsal asistenci.

Třetí část začali Brňané pouze ve čtyřech kvůli Hrbasově prohřešku ze závěru druhé třetiny, zvládli však úspěšně nejen toto oslabení, ale i to, které záhy následovalo po faulu Kučeříka. Ve 46. minutě se tváří v tvář Furchovi dostal opět domácí kapitán Řepík, i v tomto případě byl však v tomto minisouboji úspěšnější strážce brněnské branky.

Sparťané se přece jen dočkali gólu naděje ve 49. minutě, kdy se na modré čáře opřel do puku Jandus a přízemní ranou překonal Furcha. Vrátit hostům klid mohl vzápětí Šalé, zblízka ale pálil jen do připraveného Kováře. V závěru pomohla Furchovi horní tyčka, tři body však Brňané nakonec uhájili i při závěrečné hře domácích bez gólmana.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Konečný (M. Vitouch), 49. M. Jandus (D. Vitouch) - 8. Horký (Flek, Holík), 30. A. Zbořil (Kratochvíl), 36. Koblížek (Furch). Rozhodčí: Šír, Obadal - Frodl, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 13.111.
Sparta: Jakub Kovář - Krutil, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Polášek, Jurčina - Řepík, Sobotka, D. Simon - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - Přibyl, G. Thorell, M. Forman - M. Vitouch, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Patera.
Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Šalé, T. Sallinen, Kollár - Kratochvíl, A. Zbořil, Dufek. Trenér: Pešout.

Reklama