Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 5:4Sparta přestřílela Pardubice, rozhodl dvougólový Řepík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Řepík 1 : 0
27. Robertson 1 : 1
32. Musil 1 : 2
35. Matýs 1 : 3
38. Dvořák 2 : 3
41. Chlapík 3 : 3
45. Sergijenko 3 : 4
56. Pavelka 4 : 4
60. Řepík 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty otočili ve 48. kole extraligy zápas s Pardubicemi a vyhráli 5:4. Pražský celek porazil Dynamo podruhé v sezoně a vyhrál potřetí za sebou. Vítěznou branku vstřelil v čase 59:13 reprezentant Michal Řepík, který se před odjezdem na olympijské hry do Pekingu blýskl dvěma góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Dvořák ze Sparty Praha oslavuje gól.

Článek

Sparta i Pardubice naposledy nastoupily s hokejisty nominovanými na olympijské hry. Domácím Pražanům bude již v příštím extraligovém kole chybět dvojice zkušených útočníků Řepík a Sobotka. Dynamo se bude muset obejít bez talentovaného Blümela, který s reprezentací odletí do Pekingu jako jeden ze tří náhradníků.

Po úvodní sérii nedorozumění na obou stranách se k první vážnější střele dostal obránce domácích Polášek, jeho prudký pokus ze 4. minuty ale brankář Dynama Frodl vykopl betonem. V 9. minutě se po přesilovkové souhře Sparty dostal do nadějné pozice na brankovišti Šmerha, Frodl ale výborným rozštěpem udržel nerozhodné skóre. Sparta pokračovala v náporu i po konci početní výhody a z tlaku vytěžila další šanci pro Šmerhu, ten však na Frodla v souboji jeden na jednoho nevyzrál ani napodruhé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hecl z Pardubic.

Pardubice dlouho působily zaskočeným dojmem, v závěru třetiny ale převzaly iniciativu a dostaly se do dvou zajímavých šancí. Camara se po Košťálkově pasu dostal sám před Machovského a Blümel zkoušel štěstí střelou z pravého kruhu, s oběma pokusy si však domácí brankář poradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Chlapík ze Sparty před brankářem Pardubic Dominikem Frodlem.

První gól utkání padl ve 24. minutě, kdy se prosadil Řepík. Kapitán domácího celku šikovně tečoval Moravčíkovo nahození od modré čáry a poslal Spartu do vedení. Pardubice po inkasované brance zatlačily Pražany do obranného pásma a ze svého tlaku záhy vytěžily vyrovnávací trefu. V čase 26:12 se středem hřiště probil obránce Robertson a vstřelil svou čtvrtou branku v pardubickém dresu.

O obrat ve skóre se postarala nejproduktivnější útočná formace Dynama. Centr druhého pardubického útoku Musil se ve vlastním obranném pásmu dostal ke kotouči a v přečíslení nadvakrát překonal Machovského. V 35. minutě v samostatném úniku vychytal Frodl nejproduktivnějšího hráče Sparty Chlapíka a prakticky z protiútoku potřetí udeřily Pardubice. Sám mezi kruhy se objevil Matýs, který přesnou ranou do horního rohu zvýšil pardubický náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje třetí gól.

Sparta ještě před pauzou zásluhou obránce Dvořáka snížila. Šestadvacetiletý bek potrestal nedůrazné počínání pardubických hokejistů v obranné třetině ranou na vzdálenější tyč Frodlovy branky.

Také úvod třetí části zvládla lépe Sparta. Domácí ve 41. minutě využili propadnutí pardubických obránců v útočném pásmu a z přečíslení dva na jednoho díky Chlapíkovi srovnali na 3:3. Útočník, jenž po sezoně zamíří do švýcarského celku Ambri-Piotta, svým 50. bodem v sezoně potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bitka Vladimíra Sobotky (vlevo) ze Sparty a Dennisem Robertsonem z Pardubic.

Nerozhodný stav vydržel jen čtyři minuty, po kterých poslal Dynamo do opětovného vedení obránce Sergijenko. Ruský bek dorazil za Machovského Košťálkovu střelu do tyče a v pátém zápase v pardubickém dresu získal první bod. V 56. minutě srovnal domácí Pavelka a o vítězství Sparty rozhodl v poslední minutě zápasu svým druhým gólem v zápase Řepík.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 5:4 (0:0, 2:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 24. Řepík (Moravčík, Šmerha), 38. Tomáš Dvořák (M. Forman, D. Kaše), 41. Chlapík (R. Horák), 56. T. Pavelka (Sobotka), 60. Řepík (Matuškin) - 27. Robertson (A. Musil), 32. A. Musil (R. Kousal), 35. Matýs, 45. Sergijenko (Košťálek, Anděl). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4, navíc Šmerha 5 min a do konce utkání, Sobotka - Camara, Robertson všichni 5 min. Využití 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Machovský - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Němeček, M. Jandus - Řepík, Sobotka, Šmerha - Chlapík, R. Horák, E. Thorell - M. Forman, Stoljarov, D. Kaše - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenér: Jandač.
Pardubice: Frodl - J. Mikuš, J. Zdráhal, Košťálek, Sergijenko, Robertson, Vála, Kaštánek - Blümel, Poulíček, Cienciala - Camara, A. Musil, R. Kousal - O. Rohlík, Anděl, Paulovič - Matýs, O. Roman, Hecl. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: