Hlavní obsah

Sparta - Liberec 4:1Sparta prožila vítězný návrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Dvořáček 1 : 0
20. Ordoš 1 : 1
31. Řepík 2 : 1
39. Chlapík 3 : 1
43. Sobotka 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v duelu 27. extraligového kola na svém ledě Liberec 4:1. Pražané navázali na páteční vysoké vítězství z Hradce Králové (8:3) a po druhé výhře za sebou poskočili v tabulce na šesté místo. Naopak Liberec po dvou výhrách vyšel tentokrát bodově naprázdno. Ještě v polovině reprízy jarního semifinále play off byl stav 1:1, pak rozhodl domácí kapitán Michal Řepík.

Foto: David Taneček, ČTK

Michal Řepík ze Sparty se raduje z gólu - ilustrační foto

Článek

Před začátkem utkání sklidil velké ovace vládními opatřeními omezeného počtu pouze tisícovky fanoušků domácí útočník Daniel Přibyl, který se v dresu Sparty objevil v soutěžním utkání po vleklých zdravotních potížích po více jak pěti letech.

Úvod byl opatrný z obou stran a hra se odehrávala především ve středním pásmu. První větší šanci měl Buchtele, Kváča ale jeho střelu z mezikruží vyrazil betonem. Na druhé straně zase prověřil Saláka Klapka. V osmé minutě šli Sparťané do vedení: po Sobotkově přihrávce překonal Kváču bekhendovým blafákem Dvořáček.

Pražané pokračovali v tlaku i nadále a další dobrou příležitost měl Moravčík, pálil ale těsně mimo. S pokusem Chlapíka si poté bez problémů poradil Kváča. V závěru první třetiny hráli sparťané přesilovou hru, sehrála ji ale špatně, navíc sama inkasovali. Po rychlém protiútoku a skvělé přihrávce Rosandiče vyrovnal 37 sekund před první přestávkou Ordoš.

Vyrovnávací trefa Bílé Tygry nabudila a druhou část začali náporem. Dobrou šanci měl Jelínek, Salák jeho ostrou ránu skvěle vyrazil. Poté se na sparťanského brankáře řítil osamocený Klepiš, ani on ale Saláka nepřekonal. Pak se ke slovu dostali také domácí a po Jandusově střele zvonila za Kváčovými zády levá tyč. Vzápětí však pomohla branková konstrukce také Salákovi po střele Vlacha.

Skóre se znovu měnilo ve 31. minutě. Krásnou individuální akcí se blýsknul sparťanský kapitán Řepík a střelou pod horní tyčku poslal domácí znovu do vedení. O chvíli později mohl přidat třetí branku navrátilec Přibyl, Kváča se ale proti jeho ráně bleskově přesunul. V závěru druhé části už se však Sparta radovala potřetí. Přesilovou hru využil po pěkné přihrávce Horáka nikým nehlídaný Chlapík.

Sparťanům vyšel rovněž vstup do třetího dějství a po rychlém přečíslení překonal Kváču počtvrté Sobotka. Liberečtí byli jako opaření a Pražané pokračovali ve velkém náporu, šance Chlapíka a Mikliše ale zlikvidoval Kváča.

Poté hráli domácí v početní převaze a pátou branku měl na hokejce Řepík, gólovou radost mu ale sebral fantastickým zákrokem Kváča. Přesilovku si zahráli také Severočeši a Salák měl plné ruce práce s dělovkou Vlacha. Na opačné straně byl blízko gólu Polášek, Kváčovi ale podruhé v zápase pomohla branková konstrukce.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Dvořáček (Sobotka, Strnad), 31. Řepík (R. Horák), 39. Chlapík (R. Horák, Matuškin), 43. Sobotka (Mikliš, Chlapík) - 20. Ordoš (Rosandič, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Salák - Moravčík, Matuškin, Polášek, R. Jeřábek, T. Pavelka, Mikliš - Řepík, R. Horák, D. Kaše - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Strnad - T. Jandus, Přibyl, Konečný. Trenéři: Jandač a Hořava.
Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Štibingr, M. Ivan, J. Šedivý, Derner, Aubrecht - Gríger, Filippi, Ordoš - Zachar, Klepiš, A. Najman - Jiruš, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: