Hlavní obsah

Sparta sondovala u Indiánů, za Lužánkami se pod širým nebem bojí osvětlení

Ledovou plochu ve vybudované aréně za Lužánkami si sice v pátek dopoledne vyzkoušejí, na večerní utkání pod širým nebem proti domácí Kometě se už dlouho dopředu těší, přesto z něj mají hokejisté Sparty i lehčí obavy. „Podmínky tam jsou hodně specifické,“ přiznává asistent kouče Jandače Zdeněk Moták.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Stadión za Lužánkami během utkání brněnské Komety s Plzní.

Článek

„Led je jiný než na klasických uzavřených stadiónech, stejně jako odrazy puku od mantinelu," říká Moták, který spolu s Jandačem sondoval podrobnosti u plzeňských Indiánů, kteří za Lužánkami nastoupili proti Kometě v neděli.

„Hlavně jsme zjišťovali informace ohledně klimatických podmínek, které budou na stadiónu panovat. Jenže dopředu se to stejně nasimulovat nedá. Do zápasu skočíme rovnýma nohama," uvědomuje si Moták. Co nejzásadnějšího se od Plzeňáků dozvěděl? „Že jim byla velká zima. Hlavně trenérům," rozesměje se.

Zatímco utkání Brna s Plzní začínalo hodinu po poledni a hrálo se tak za denního světla, páteční souboj startuje až v 18:20 pod umělým osvětlením. „Z některých zdrojů jsem se doslechl, že s ním jsou problémy, jiné zase tvrdí, že by to mohlo být dobré. Celkem se ale osvětlení bojím. Byl bych rád, kdybych se mýlil," přeje si Moták. Pořadatelé však slibují, že v tomto směru problémy nenastanou.

Jsme zvědaví a v očekávání, říká Moták

O utkání panuje mezi fanoušky mimořádný zájem a je takřka stoprocentně jisté, že v neděli vytvořený divácký rekord (18 514) se bude po pěti dnech znovu přepisovat. Na provizorně sestavené tribuny z lešenářských trubek se vejde 21 500 fanoušků a v předprodeji ve čtvrtek zůstalo už jen několik posledních vstupenek.

„Za Lužánkami bude hodné diváků, kteří budou domácí tlačit určitým způsobem. Nebo ne určitým, ale hodně velkým způsobem. Doufám, že se odehraje výborný zápas mezi dvěma odvěkými rivaly. Jsme na to zvědaví a v očekávání," přiznává Moták, jenž si přeje, aby v době zápasu nesněžilo.

„Atmosféra bude výborná a to trošku svádí k nějakým šarvátkám na ledě. Ale záleží na tom, jak se bude zápas vyvíjet," tvrdí sparťanský útočník Miroslav Forman, který nejde pro ostrou ránu daleko.

Jak dopadne pod širým nebem mezi Kometou Brno a pražskou Spartou?
Kometa vyhraje v základní hrací době
50,6 %
Brno zvítězí v prodloužení
2,5 %
Kometa vyhraje po samostatných nájezdech
1,7 %
Sparta zvítězí v základní hrací době
41,7 %
Sparta vyhraje v prodloužení
2 %
Sparta vyhraje po samostatných nájezdech
1,5 %
Celkem hlasovalo 4859 čtenářů.

Reklama