Hlavní obsah

Sparťanská ostuda měla dohru! Krupp poslal hráče po návratu do Prahy v noci na trénink

Praha
Aktualizováno

Středeční výbuch na ledě posledních Pardubic, kterým ostudně podlehli 1:4, měl pro hokejisty Sparty dohru. Poté, co se tým v noci vrátil z východu Čech do metropole, nahnal německý kouč mužstvo za trest na led, kde hráči absolvovali čtyřicetiminutový trénink.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér hokejové Sparty Uwe Krupp během utkání v Pardubicích.

Článek

„Něco podobného jsem zažil během své hráčské kariéry, jako trenér jsem se ale k takovému kroku odhodlal poprvé. Cítil jsem, že nastal ten správný čas, kdy si hráči zaslouží ještě práci navíc,“ řekl ve čtvrtek Krupp.

Sparťané se v noci po vystoupení z autobusu nerozprchli do svých domovů, místo toho zamířili do kabiny, kde na sebe znovu navlékli výstroj, a šli se potit na led.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenéři Sparty Jaroslav Nedvěd (vlevo) a Uwe Krupp.

Proč zrovna čtyřicetiminutový trénink? „Hráli jsme (v Pardubicích) dobře možná dvacet minut, ale zápas trvá minimálně šedesát minut. Takže jsem cítil, že je potřeba čtyřicet minut další práce. Teprve po nich je den u konce,“ vysvětloval Krupp.

Ve čtvrtek dopoledne úderem desáté hodiny pak sparťany čekal další, tentokrát už předem plánovaný trénink.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zklamaní hráči Sparty po porážce v Pardubicích.

„Nejsem spokojený s tím, jak jsme hráli poslední dva zápasy. Před reprezentační pauzou jsme prohráli s Plzní doma po nájezdech a očekával jsem, hned po pauze, kdy jsme měli Plzeň doma znovu, nějakou reakci od hráčů. Jenže my jsme byli strašně pasivní,“ vracel se Krupp k pondělnímu zápasu s indiány, který jeho svěřenci prohráli 3:4.

O dva dny později přišla ostuda v Pardubicích. „Můžeme prohrát a nikdy nebudu naštvaný, když k tomu dojde po tvrdě odvedené práci. Ale náš výkon byl teď neakceptovatelný,“ dodal Krupp poté, co se náskok deváté Sparty na jedenáctý Zlín smrsknul na čtyři body.

Reklama

Související témata: