Hlavní obsah

Spartu čekají velké změny! Odchází řada opor, koho mají Pražané vyhlédnutého jako náhradu?

Praha

Posily pro příští sezonu mohou extraligové kluby sice oznamovat až od prvního květnového dne, to však neznamená, že s řadou nových akvizic už nejsou předem domluvené. Nejinak je tomu i ve Spartě, kterou během letní přestávky čeká poměrně velké množství změn v kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pech ve Spartě po osmi letech skončí.

Článek

Už o víkendu po konci v semifinále play off s Libercem oznámil jeden z hlavních trenérů Pražanů Miloslav Hořava, že v příštím ročníku tým nepovede a rád by si našel práci v zahraničí.

K relativně velkému průvanu však dojde i v hráčském kádru. „Někteří tým opustí, ať už kvůli výkonnosti nebo skutečnosti, že potřebují znovu nastartovat stagnující kariéru. S některými hráči jsme se nedomluvili na pokračování kvůli finančním požadavkům, což nás mrzí. Jiným jsme naopak nemohli nabídnout takovou roli, jakou si přáli," prohlásil v rozhovoru pro oficiální stránky Sparty její sportovní ředitel Petr Ton.

Už delší dobu se ví, že ve Spartě nebude pokračovat mistr světa z roku 2010 Ondřej Němec, který by měl působit ve Zlíně. Do Litvínova má zase namířeno duo slovenských útočníků Matúš Sukeľ, Andrej Kudrna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrej Kudrna má ze Sparty namířeno do Litvínova.

Pražané stáli o pokračovaní spolupráce se sedmatřicetiletým forvardem Lukášem Pechem, jenž jejich dres oblékal posledních osm let. Podle informací Sport.cz nabídli jihlavskému rodákovi nový roční kontrakt, Pech ale upřednostnil dlouhodobější tříletou smlouvu v Českých Budějovicích.

Velkou ztrátou pak je odchod odchovance a reprezentačního zadáka Jana Košťálka, jenž už si měl plácnout s Pardubicemi. V útoku pak sparťanští fanoušci velmi pravděpodobně neuvidí Lukáše Rouska. Jednadvacetiletý šikula už po minulé sezoně zvažoval odchod do zámoří, kde si ho v draftu v roce 2019 vybralo pro NHL Buffalo. Nyní by měl se Sabres podepsat kontrakt a poprat se v přípravném kempu o místo v týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rousek se pokusí získat místo v týmu Buffala.

„Mohu ale fanoušky uklidnit, že na jejich místa máme vyhlídnuté adekvátní náhrady, hráče, u kterých věříme, že je do našeho systému opět dobře zakomponujeme. Uplatnili jsme navíc opce na mladé hráče našeho klubu, brankáře Cichoně a Neužila, obránce Jeřábka a útočníky Vitoucha, Šmerhu, Prymulu a Slavíčka. Máme stabilní jádro, na kterém se dá budovat úspěšný tým," věří Ton.

Sparta už je domluvená s 27letým útočníkem Zdeňkem Doležalem, který byl v uplynulé sezoně nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem (18 gólů a 17 asistencí) Českých Budějovic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše během tréninku hokejové reprezentace.

Dosud největším úlovkem by ale mohl být příchod 24letého forvarda Davida Kašeho. Kadaňskému odchovanci, který aktuální ročník rozehrál v extraligových Karlových Varech, doběhne po sezoně tříletý nováčkovský kontrakt s Philadelphií Flyers, v níž se nedokázal prosadit podle svých představ. Za Letce dosud odehrál v NHL jen sedm zápasů, v této sezoně pouhý jeden.

Další příchody by pak měly následovat.

Reklama

Související témata: