Hlavní obsah

Spartu opouští její kapitán, Rolinek smlouvu neprodlouží

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty půjdou do příští extraligové sezóny bez svého kapitána a lídra Tomáše Rolinka. Zkušený útočník se z rodinných důvodů rozhodl neprodloužit v Holešovicích smlouvu a s největší pravděpodobností se vrátí do Pardubic. O konci pětatřicetiletého hráče informoval oficiální web Sparty.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Tomáš Rolinek (vlevo) se loučí se sparťanským dresem.

Článek

„Moc mě to mrzí, jelikož ve Spartě jsem byl po všech stránkách maximálně spokojený. Ale s ohledem na rodinu jsem se rozhodl, že chci být blíže domovu," vysvětlil Rolinek své rozhodnutí. „Byl jsem tu spokojený a vždy budu přát Spartě, ať se jí daří. Poděkování patří i fanouškům za to, jak mě přijali," dodal Rolinek.

Mistr světa z roku 2010 měl od Sparty již v závěru uplynulé sezóny nabídku na prodloužení smlouvy, ale nakonec se rozhodl ji nepřijmout. „Nám nezbývá nic jiného než to respektovat. Je to otec tří dětí, který chce být více se svou rodinou. Děkujeme mu za to, co pro Spartu během svého dvouletého angažmá odvedl," řekl Patrik Martinec, sportovní manažer Sparty.

Rolinek s velkou pravděpodobností zamíří do Pardubic, kde před deseti lety slavil extraligový titul.

„Po sportovní a finanční stránce nemám důvod ve Spartě nepokračovat, řešil jsem nabídku na prodloužení, která mi vyhovovala. Ale rozhodl jsem se ukončit angažmá ve Spartě s ohledem na rodinu, která je u mě na prvním místě. Chci být častěji s manželkou a svými dětmi," uzavřel zkušený útočník, který pět sezón působil i v ruské KHL za Magnitogorsk a Ufu.

Reklama

Související témata: