Hlavní obsah

Spolu získali medaili na mistrovství světa, nyní Kašpar s Petružálkem táhnou Litvínov

Josef PešoutSport.czPrávo

Hned dva medailisté z hokejového mistrovství světa a zkušení útočníci působí společně v mateřském Litvínově. Po Jakubu Petružálkovi, který přišel před sezonou z Třince, se v týmu zabydluje i Lukáš Kašpar, nejčerstvější posila z Komety Brno. Právě od jejich spolupráce a součinnosti si v klubu hodně slibují.

Foto: Pavel Mazáč /CNC, Profimedia.cz

Lukáš Kašpar v litvínovském dresu při utkání s Libercem.

Článek

Nejen, že spolu začínali v Litvínově, ale v roce 2012 dokonce společně vybojovali bronz na MS. Byli tedy u zatím posledního úspěchu české reprezentace na světových šampionátech. Kašpar už měl zlato z roku 2010. Pro zajímavost: v roce 2012 hrál Kašpar za Barys Astana a Petružálek za Amur Chabarovsk v KHL. Potkávali se tudíž jako soupeři i v této soutěži. Kašpar okusil KHL ještě v loňské sezoně ve Slovanu Bratislava, odkud zamířil do Brna.

„Přiznám se, že litvínovský šéf Jirka Šlégr mě kontaktoval už v létě, ale nakonec k mému návratu došlo zrovna teď. Vedení Komety mě uvolnilo a po čtrnácti letech znovu zažívám, jaké to je hrát za mateřský klub. V Litvínově jsem chodil na hokej jako kluk a přes dorost jsem se dostal i do áčka, kde jsem obdivoval spoustu skvělých hráčů," líčil Kašpar po obnovené premiéře.

Stihl hektický program, když sehrál během pěti dní tři extraligové zápasy v barvách dvou klubů. Nyní má zase naopak týden času na další start v soutěži. „Věřím, že naše spolupráce v týmu bude fungovat," říká hokejista, který si rychle zvyká na staronové prostředí.

Kašpar dal gól za Kometu v neděli 25. listopadu při vítězném duelu právě na litvínovském ledě, o tři dny později nastoupil naposledy za Brno proti Olomouci a v pátek se střelecky uvedl v dresu Litvínova proti druhému Liberci (6:2). Hned se stal nejsledovanější aktérem zápasu. I takové rošády a novinky může přinést extraliga.

Lukáš Kašpar vnímá, že současný Litvínov na tom není v tabulce zrovna nejlépe. V začátku sezony sice Verva dokonce vévodila pořadí po sérii vítězství, ale momentálně je desátá pouze s náskokem jediného bodu před jedenáctými Karlovými Vary. A to proto, že Litvínovští měli v neděli vzhledem k předehrávce volný termín, kdežto Karlovy Vary vyhrály v Chomutově.

Důležitý bude pro Vervu páteční souboj s devátou Plzní, která získala dosud stejný počet 34 bodů. Ale odehrála o dva zápasy méně. „Právě tyhle okolnosti nás nutí k maximálnímu nasazení, abychom vyhrávali a drželi krok s celky před námi," uvažuje Kašpar už směrem k dalšímu průběhu soutěže.

Reklama

Související témata: