Hlavní obsah

Start Michálka s Hanzalem se blíží. Za České Budějovice nastoupí ve středu proti Litvínovu

České Budějovice

Hokejisté Českých Budějovic ve středeční dohrávce 15. kola Tipsport extraligy proti Litvínovu nastoupí i s dvojicí posil ze zámořské NHL Milanem Michálkem a Martinem Hanzalem. Oba útočníci se měli v barvách Jihočechů představit už v minulém týdnu, s ohledem na doporučení hráčské asociace NHLPA se ale rozhodli začátek angažmá v Evropě odložit.

Foto: Sport.cz

Milan Michálek se po trénincích už chystá nastoupit do zápasů

Článek

V minulém týdnu to totiž vypadalo, že zástupci klubů a vedení NHL se dohodnou s NHLPA na podmínkách kolektivní smlouvy a výluka v kanadsko-americké soutěži brzy skončí. To se ale nestalo, jednání obou stran opět zkrachovala.

"Ve středu určitě nastoupíme. Samozřejmě se může situace kolem výluky ještě nějak posunout, ale proti Litvínovu budeme na sto procent hrát," uvedl Michálek na klubovém webu.

V dresu mateřského klubu se Michálek objeví po devíti letech, Hanzal po šesti. "Zápasová praxe mi určitě bude chybět. S tím se ovšem nedá nic dělat. Musím si rychle zvyknout. Bude to těžší v tom, že tady je větší hřiště, než jsme zvyklí v Americe. Doufám, že se rychle přizpůsobím a mužstvu pomůžu," dodal sedmadvacetiletý rodák z Jindřichova Hradce.

České Budějovice, které poslední dva zápasy v extralize prohrály, už dříve z NHL posílil kanadský obránce Andrew Ference z Bostonu. S týmem trénuje i Václav Prospal, útočník Columbusu ale chce před prvním startem v extralize dohnat tréninkové manko.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec