Hlavní obsah

Štěstěna se k nám obrátila jednou čelem a jednou zády, zhodnotil Pabiška start Mladé Boleslavi

Chomutov

Ve znamení trojek je dosavadní bilance hokejistů Mladé Boleslavi v extralize. Tým má po dvou kolech v tabulce tři body při souhrnném skóre 3:3. Po výhře nad Pardubicemi přišla pro Středočechy prohra v Chomutově. „Tentokrát se to otočilo,“ srovnal útočník Lukáš Pabiška oba odehrané zápasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Kämpf z Chomutova a mladoboleslavský brankář David Rittich.

Článek

Co říkáte na úvodní dvě vystoupení vašeho mužstva v soutěži?

Hrajeme vyrovnané zápasy. A v nich do značné míry rozhoduje i štěstí. Proti Pardubicím jsme dali vítězný gól deset vteřin před koncem. V Chomutově jsme naopak inkasovali dvě minuty před koncem. Zatímco předtím se k nám postavila štěstěna čelem, v Chomutově se k nám hokejový pánbůh obrátil zády. Je to škoda, ale hokej takové závěry utkání přináší.

V Chomutově jste sahali aspoň po bodu. Proč to nevyšlo?

V první třetině jsme byli horší, domácí nás nepustili příliš do hry. Pak jsme se zlepšili, měli šance, bylo to 1:1 - ale na druhý gól soupeře jsme už nestačili odpovědět.

Překvapil vás soupeř něčím? Mnozí hovoří o chomutovském týmu jako o celku, který spoléhá na exslávisty.

Podle soupisky Chomutova je to výstižná charakteristika. Všimli jsme si, že je tam spousta kluků, co prošli Slavií v minulosti, nebo za ni hráli ještě předloni i loni. A myslím si, že i trenér pan Růžička nastolil systém, jaký byl typický pro Slavii. Důsledně přistupují k hráčům, dobře hrají ve středním pásmu, napadají a hodně bruslí. Takže styl Chomutova nás nezaskočil.

A z čeho chce vycházet Mladá Boleslav?

Také z dobré defenzivy. K tomu hodláme přidat rychlý přechod do útoku a brejky. Hlavně chceme dostávat co nejméně gólů a vyhrávat po šedesáti minutách třeba jen nejtěsnějším rozdílem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín