Hlavní obsah

Štěstěna ukázala Varům vlídnější tvář, Slavia litovala střelecké impotence

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů utekli hrobníkovi z lopaty, když zvítězili v šestém finálovém utkání nad Slavií 4:1 a srovnali stav série na 3:3. Dvěma brankami v první třetině nastartoval domácí Jaroslav Kristek. "Když přišel třetí gól, tak jsme se zklidnili a dohráli to už parádně. Podařilo se nám to dotáhnout do sedmého zápasu a je to fantastické finále,“ pochvaloval si útočník Západočechů.

Článek

„Obě mužstva předvádí ve finálové sérii vynikající hokej a bude to drama až do konce,“ těší se asistent karlovarského trenéra Václav Baďouček. „Slavia si vypracovala hodně šancí, ale paní Štěstěna ukázala vlídnější tvář nám. My jsme dokázali naše šance využít,“ potěšilo Baďoučka, jehož svěřenci se tak rozloučili se domácím publikem vítězně. „Chvilkami to bylo  na krev a všichni hráči do toho dali maximum,“ uznal.

„I přes prohru musím týmu poděkovat, že bojoval. Soupeř z minima šancí využil maximum a několik našich hrubek nekompromisně potrestal,“ litoval Jiří Kalous, asistent trenéra Slavie. „Čeká nás utkání pravdy v Praze a myslím si, že se máme všichni na co těšit,“ dodal.

Slavia dokázala vytěžit ze svého tlaku pouze jednu branku, ale ta na zisk šestého duelu v pondělí nestačila. Karlovy Vary vyhrály první třetinu 2:1, když obě branky dával forvard Jaroslav Kristek. V čase 16:16 dal hráč s číslem šestnáct svůj druhý gól. „Šestnáctka mi nosí štěstí,“ liboval si. „V sezóně se mi tolik střelecky nedařilo, teď jsem na to přestal myslet a daří se. A šestnáctého se hraje i ten poslední zápas, ne? Tak snad se mě i celého týmu bude štěstí držet,“ doufá čtyřiadvacetiletý útočník.

Pražané sice ve druhé a třetí části zatlačili domácí celek, ale svou aktivitu nevyjádřili žádnou brankou, naopak po střele Petra Mudrocha inkasovali třetí gól, který přinesl hráčům Energie klid. „Zbylých čtyřicet minut jsme odehráli výborně. Bohužel se nám nepodařilo dát šance, které jsme si vytvořili. Soupeř toho využil a to rozhodlo,“ uvedl Jaroslav Bednář. „Na rozdíl od soupeře jsme jejich chyby nepotrestali,“ mrzelo Kalouse.

Výborným výkonem se prezentoval domácí gólman Lukáš Mensator, jenž ve druhé třetině vychytal nájezd Davida Hrušky akrobatickým skluzem a ve třetí dvacetiminutovce na něm ztroskotal Kadlec, jehož střelu k tyči vyrazil levým betonem. „Lukáš nás neskutečně podržel a má úžasnou fazónu,“ chválil karlovarského gólmana Petr Kumstát. „Celou sezónu i play-off chytá výborně a je to náš nejlepší hráč. Gólman to je základ mužstva a my mu věříme,“ přidal téměř dvoumetrový útočník.

Reklama