Hlavní obsah

Štěstí přeje připraveným, radoval se třinecký hrdina Hamerlík

LIBEREC

Liberečtí hokejisté v závěru utkání proti Třinci ztratili během jedné minuty vedení a zkomplikovali si tak cestu do play off. Od druhé třetiny měli domácí výraznou převahu, ale hostující brankář Peter Hamerlík držel šance Ocelářů na bodový úspěch. Někdy i s velkou dávkou štěstí, zvláště při velkých šancích domácího kapitána Petra Nedvěda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Třince Peter Hamerlík v akci

Článek

"Štěstí přeje připraveným, jak se říká. My jsme dřeli až dokonce a to se nám vyplatilo. Pravdou zůstává, že ve druhé třetině měli domácí velký tlak. Kolem mé branky to tam lítalo, naštěstí jsem branku neinkasoval. A i přesto, že ve třetí třetině soupeř dal branku, nám se podařilo v závěru utkání otočit," uvedl Peter Hamerlík.

Třinečtí si dnešním vítězstvím definitivně zajistili přímý postup do play off. "My jsme proto dnešní vítězství udělali hrozně moc. Přijeli jsme sem o den dřív. Chtěli jsme se na utkání dobře připravit, jako by to byl zápas play off a to se nám vyplatilo. Po delší době jsme vyhráli za tři body a jsme za to neskutečně rádi, je to pro nás velké vítězství," dodal slovenský gólman, jenž byl vyhlášený mužem zápasu.

Reklama

Související témata: