Hlavní obsah

Sváteční střelec nasměroval Bruslaře k postupu. Životní gól? Třeba ještě nějaký bude, smál se

Mladá Boleslav

Mladoboleslavskou arénu zachvátila mohutná euforie. Sváteční střelec Ondřej Dlapa překlopil v polovině rozhodující partie se Zlínem nepříznivé skóre a nasměroval domácí hokejisty do čtvrtfinále play off, které jim ve třetí třetině ještě zpečetili Žejdl se Šťastným.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Ondřej Dlapa (zády) a Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se radují se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

„Hodně nás celou sérii napadali. Ztrojovali se a byli fakt nepříjemní," oddechl si po postupu sedmadvacetiletý bek, který se v předkole trefil poprvé a pouze jednou skóroval v základní části. „Však jsem si hned pro sebe říkal, že jsem si zase vystřelil gól a příští sezonu kvůli tomu už žádný nedám," smál se po skryté ráně od modré. „Jestli to byl životní gól? Možná jo, ale třeba ještě nějaký další bude," pokračoval.

Zlíňanům nepomohl k výhře návrat klíčového beka Žižky ani vedoucí trefa Okála nohou, jejíž platnost ještě posvětil videorozhodčí. „Šli jsme tomu víc naproti a ukázala se síla charakteru našeho týmu," liboval si další z hrdinů večera Jan Růžička.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička se raduje z postupu do čtvrtfinále.

V brance opět předvedl řadu skvělých zákroků. I jeho zásluhou urvali Středočeši třetí bod v sérii a v boji o semifinále vyzvou vítěze základní části z Liberce. „Kdyby mi tohle někdo řekl v září, koukal bych jako blázen. Po výměně trenérů se to ale hodně zvedlo a před Vánocemi už jsem v play off začal věřit. Tým se lepšil a lepšil," vykládal kapitán Michal Vondrka.

Na vypjaté bitvy s Bílými Tygry se těší stejně jako Růžička, jenž má v mužstvu řadu kamarádů. „Bude to pro mě dost vyhecovaná série. Emoce v ní budou ještě větší, než byly v předkole," říká boleslavský gólman.

Reklama

Související témata: