Hlavní obsah

Švédský hokejový útočník Blomstrand bude i příští sezonu hrát za Plzeň

Švédský hokejový útočník Ludwig Blomstrand podepsal novou roční smlouvu s extraligovou Plzní a i v příští sezoně tak bude oblékat dres Západočechů. Škoda o tom informovala na svém oficiálním webu.

Foto: HC Škoda Plzeň

Švédský útočník Ludwig Blomstrand zůstává v Plzni.

Článek

"Ludwig je hráč s výbornou koncovkou, přesně kterého jsme před sezonou hledali a kterého jsme do týmu potřebovali. Jsme moc rádi, že zůstává, neboť nás přesvědčil, že hokej hrát umí, a jeho střela a výběr místa jsou výborné," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Osmadvacetiletý útočník přišel do Plzně v létě z druholigového švédského Södertälje a v novém působišti se rychle adaptoval. Aktuálně má na kontě 16 gólů a je druhým nejlepším střelcem týmů.

"Sezonu má tedy rozjetou na dvacet, možná i 25 branek. Vše bude záležet na něm, jak si povede. Sice má nyní slabší období, ale my s ním o tom hodně mluvíme, abychom mu pomohli se vrátit do staré formy z října a listopadu. Pochybnosti ohledně prodloužení smlouvy jsme ale neměli," dodal Vlasák na adresu hráče, který v posledních šesti zápasech skóroval jednou.

Blomstrand na klubovém webu uvedl, že je v Plzni maximálně spokojený a může se soustředit jen na hokej. "Mám kolem sebe výborné spoluhráče a realizační tým také funguje skvěle. A město Plzeň je krásné. I když jsem měl jiné nabídky, chtěl jsem prodloužit tady," řekl rodák z Uppsaly, kterého v roce 2011 draftoval Vancouver, ale jenž se do NHL se neprosadil.

Reklama

Související témata: