Hlavní obsah

Svět žasne nad Jágrovým rekordem, smeká i zámoří. Návrat do budoucnosti už není fikce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Legendární Jaromír Jágr znovu pobláznil svět. Jeho čtvrtečního rekordního gólu v baráži o hokejovou extraligu si všímají média po celé planetě. Jágr se ve věku 52 let a 63 dnů stal nejstarším střelcem v profesionálních soutěžích a překonal i legendu NHL Gordieho Howea. Ten se v dresu Hartfordu Whalers naposledy brankově prosadil v roce 1980, když mu bylo 52 let a devět dnů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jaromír Jágr se hned po návratu blýskl gólem i asistencí, měl i další šance a získal ocenění pro hráče zápasu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Baráž, 2. zápas: Kladno - Vsetín1/16

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

O Jágrově počinu se od čtvrtečního večera či pátečního rána píše v Americe, Kanadě, ale i Rusku, Švédsku, Finsku, nebo Slovensku.

„Je to možné?“ začíná titulek referující o trefě nestárnoucího českého borce na slovenském serveru sport.sk.

Slovenský deník SME zase připomíná, že když v roce 2016 fanoušci vybrali tehdy 43letého Jágra do All-Star Game NHL, stal se terčem mnoha vtipů. Jeden z nich si vypomohl filmem Návrat do budoucnosti a Dr. Brown cestující v autě časem říká Martymu McFlyovi, že se právě vrátil z roku 2033 a Jaromír Jágr stále hraje hokej.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. VHK Robe Vsetín 7:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„To už není vtip. Uplynulo osm let a Jaromír Jágr stále hraje hokej. Je vidět, jak moc ho to baví,“ píše sme.sk.

„Jágr, někdejší superstar NHL, přidal do svého působivého hokejového životopisu další úspěch,“ napsala agentura Reuters. Připomněla, že Jágr nastoupil proti Vsetínu s číslem 68, které v únoru při slavnostním ceremoniálu vyřadil v NHL Pittsburgh. V barvách Penguins vyhrál český útočník v letech 1991 a 1992 Stanleyův pohár.

Web The Hockey News napsal, že nestárnoucí zázrak znovu udeřil. Agentura SID Jágra označila za českou hokejovou pamětihodnost. „Není jasné, kdy by mohl s hokejem skončit,“ uzavřela svou zprávu agentura AP. Jágrova rekordního gólu, který Kladnu přiblížil setrvání v nejvyšší soutěži, si povšimly i renomované weby Sports Illustrated, ESPN nebo CBS News.

Vesměs vyzdvihly i to, že Jágr překonal Howea také jako nejstarší hráč, který v profesionálních soutěžích pravidelně nastupoval. Howeovi bylo 52 let a 11 dnů, když skončil v NHL, poté se ještě jako devětašedesátiletý objevil na ledě v roce 1997 v utkání nižší profesionální ligy IHL. Rekordmanem extraligy je pardubický Evžen Musil, který taktéž v roce 1997 nastoupil proti Vsetínu ve věku 70 let a deseti dnů, ale to bylo jen na první střídání.

Reklama