Hlavní obsah

Tak rychlý postup přes Hradec jsme nečekali, přiznává sparťan Kumstát

Hradec Králové

Za ohlušujícího pískotu královehradeckých fanoušků se necelých pět minut před koncem základní hrací doby rozjel k trestnému střílení a zakončením mezi Kantorovy betony rozhodl útočník Petr Kumstát nejen o výhře hokejové Sparty 4:3, ale i o postupu Pražanů do semifinále play off v nejkratším možném termínu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Petr Kumstát ze Sparty se raduje z branky, kterou Pražané stvrdili postup ze čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

„Přesně takhle jsem měl svůj nájezd už dopředu naplánovaný, ale musím uznat, že jsem měl i trošku štěstí," usmíval se Kumstát, který trestným střílením potrestal předcházející Jankův faul na svou osobu. „Mám obrovskou radost, cítím velkou úlevu," tvrdil útočník, jenž už o den dřív pomohl svému týmu k vítězství ve třetím duelu dvěma góly.

„Jsme rádi, že jsme to ukončili takhle rychle. Před sérií jsme to nečekali. Spíš se předpokládalo, že to bude dlouhé. Nám to se to povedlo ve čtyřech zápasech. Paráda!" radoval se Kumstát.

Východočeši odehráli v pondělí jednoznačně svou nejlepší partii v sérii, přitom začátek jim vůbec nevyšel. Opět se nedokázali vyvarovat zbytečných faulů, a když sparťané během 26 vteřin využili dvojnásobnou a poté i pokračující klasickou přesilovku, vypadalo to s jejich nadějemi na prodloužení série zle.

Spartě jsme byli vyrovnaným soupeřem, tvrdí Kantor

Jenže za dalších dvanáct sekund dokázali snížit a ve druhé třetině pak dvakrát náskok Pražanů srovnali. Naprosto po zásluze, neboť hostující brankář Novotný měl mnohem víc práce než jeho protějšek Pavel Kantor, jenž poprvé v sérii dostal příležitost před Kacetlem.

„Za poslední dva měsíce to pro mě byl teprve druhý zápas, takže to pro mě bylo těžký. Nešlo na mě moc střel, a když už ano, byla to vyložená šance. Nemám z toho dobrý pocit, moc jsem klukům nepomohl," kál se královehradecký gólman.

„Prohráli jsme sice 0:4 na zápasy, jenže Spartě jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Ale cíl postoupit do semifinále jsme nesplnili, rozhodly sparťanské přesilovky," připomněl Kantor, že Holešovičtí v sérii zužitkovali hned devětkrát hru v početní převaze.

Rozhodli gólmani, soudí Kumstát

„Ale výborně jsme zvládli i oslabení. Myslím, že Hradečtí strašně chtěli dohrávat souboje, někdy měli až krvavé oči a chodili ven. Museli nás řezat za každou cenu. My jsme se s tím perfektně vyrovnali. Říkali jsme si, že v tom budeme muset být chytří a myslím, že jsme to docela zvládli. A celou sérii nás držel Filip Novotný, na kterém si soupeř vylámal zuby. Gólmani určitě rozhodli," soudil Kumstát.

Spartu nyní před semifinále, které si zahraje podruhé za sebou, čeká minimálně desetidenní pauza, soupeře pro boj o finále se dozví později po odehrání dalších čtvrtfinálových sérií. „Dobře zregenerujeme, odpočineme si a potrénujeme. Uvidíme, kdo na nás vyjde. Nikoho si nevybírám, všechny mančafty jsou výborné," uzavírá Kumstát.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín