Hlavní obsah

Teď si vás kúpím všecky! Fanoušci Sparty si rýpli do majitele Pardubic Dědka

Jde o dlouho očekávaný zápas, v němž proti sobě stojí dva velcí aspiranti na titul, navíc pyšnící se v hokejové extralize aktuálně nejlepší formou. A souboj 45. kola mezi třetí Spartou a vedoucími Pardubicemi opravdu baví. Na ledě i v hledišti...

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Sparťanští fanoušci vyobrazili majitele Pardubic Petra Dědka jako legendární filmovou postavu Bohumila Stejskala i s citátem: "Teď si vás tu kúpim všecky!"

Článek

Psal se 10. leden letošního roku, když se oba týmy potkaly na východě Čech naposledy. Na lavičku Dynama se tehdy vracel s dvacítkou stříbrný kouč Radim Rulík, návrat mu ale zhořkl, neboť Pražané triumfovali 3:0.

Jenže od té doby Pardubice znovu válí, vyhrály devětkrát v řadě a pátečním triumfem s Olomoucí překonaly 100bodovou hranici. Reálně tak můžou atakovat rekord Liberce ze základní části, Bílí Tygři před sedmi let posbírali 118 bodů. Rozjetá je však i Sparta, bodovala už desetkrát v řadě a v tabulce dotírá na druhé Vítkovice.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Sparty Jakub Kovář řeší ošemetnou sestavu v utkání s Pardubicemi.

Nedělní šlágr je reklamou na hokej, hraje se v obrovském tempu s šancemi na obou stran. Zápasu pomáhá i kulisa, pražská O2 arena je i díky stovkám fanoušků Pardubic vyprodaná.

Příznivci Sparty si pak během druhé komerční přestávky v první třetině rýpli do majitele Dynama Petra Dědka. Ve svém kotli totiž rozvinuli transparent, na němž je pardubický šéf vyobrazen jako Bolek Polívka coby rozhazovačný Bohuš ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

„Teď si vás kúpím všecky!!" stálo transparentu a nechyběla čísla 62, 33 a 20. Právě ty v minulosti nosili na svých dresech ve Spartě Robert Říčka, Jan Košťálek a Tomáš Dvořák. Všichni (naposledy Dvořák před touto sezonu) zamířili do Pardubic...

A právě obránce Košťálek poslal Dynamo ve 22. minutě duelu do vedení 2:1. Sparta ale třemi přesilovkovými góly skóre otočila a zvítězila 4:2.

Reklama