Hlavní obsah

Tlak si na sebe vytváříme sami, říká třinecký Voženílek. Promluvil také o vítězné mentalitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední čtyři dohrané extraligové ročníky měly stejného vítěze. Vítězná mentalita hokejového Třince proto loni do Slezska zlákala i útočníka Daniela Voženílka. „Kluci, co vyhráli extraligu, to chtějí zažít znovu a já toho chtěl být součástí,“ řekl v pořadu Příklep na Sport.cz sedmadvacetiletý reprezentant.

Vedení na nás nevytváří tlak, to děláme my hráči, říká třinecký Voženílek.Video: Sport.cz

 
Článek

Voženílek hokejově vyrůstal v Pardubicích, kde o něj ale Dynamo ztratilo zájem. Po dvou sezonách v Českých Budějovicích si jej do Třince vyhlédl tehdejší kouč Václav Varaďa, pod kterým ale v dresu Ocelářů nakonec nenastoupil. Vítěznou atmosféru kabiny ale okusil a loni hned při své první sezoně v Třinci slavil zisk mistrovského titulu.

Aklimatizace, jak sám říká, proběhla rychle. „Je to v detailech, co člověk dělá během dne. Starší kluci chodí příkladem. Jsem rád, jak je to u nás nastavené. Mladí kluci se do áčka skvěle zapracovávají. Myslím, že organizace má budoucnost,“ hodnotil v Příklepu Voženílek.

Třinci se daří nejen na extraligovém ledě. Úspěšné jsou i mládežnické výběry, díky svému postavení jsou navíc Oceláři spádovou oblastí také pro řadu slovenských či polských hráčů. Viliam Čacho, Miloš Roman, Kamil Walega, Adam Cedzo, to je výčet jmen mladších hokejistů, kteří se pravidelně objevují v sestavě, případně jsou velkým příslibem do budoucna.

Příklep s útočníkem české reprezentace Danielem Voženílkem.Video: Sport.cz

Organizace Ocelářů zkrátka šlape, jak má. Vyvrcholením sezony je ale samozřejmě extraligové play off, kde Třinec už čtyři roky nepoznal přemožitele. Přitom loni šel do vyřazovacích bojů až z šestého místa. Podle šéfredaktora Sport.cz Martina Kézra už získali Oceláři auru týmu, který žádný soupeř v play off nechce potkat. „Pardubice se Spartou nehrají o pohár Jaroslava Pouzara. Hrají o to, aby se v semifinále vyhnuly Ocelářům,“ uvedl v nadsázce.

Třinec se každopádně dostal do pozice, kdy ho z trůnu chtějí ostatní týmy sesadit. Čtyři tituly v řadě však neznamenají, že by na další neměli Slezané chuť. „Vedení na nás ale tlak nevytváří. Vychází to z hráčů samotných. Ti, co to vyhráli, to chtějí zažít znova, protože vyhrát titul je skvělý pocit,“ prozradil Voženílek, který už nyní prožívá svou nejlepší sezonu v Tipsport extralize (18+24).

Reklama