Hlavní obsah

To byl debut jak z říše snů. Smoleňák zářil hned v prvním zápase a teď se těší na lídra

Litvínov

Hokejový útočník Radek Smoleňák z Hradce se stal hned při svém prvním startu za svůj nový klub jedním z hrdinů pátečního 29. kola soutěže. A příznivci Mountfieldu se zřejmě už těší na jeho debut na domácím ledě v neděli proti Plzni poté, co zařídil svému novému týmu vítězství v Litvínově 4:3.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nová hradecká posila, útočník Radek Smoleňák.

Článek

„Hradec Králové jsem si zvolil proto, že je to ambiciózní klub. Toužím taky něco vyhrát, nejlépe poslední zápas v sezóně a toto mužstvo má nejvyšší cíle. Poznal jsem to i při zápase v Litvínově. Hradecký tým je silný od brankářů přes všechny formace. Kluci mi premiéru ulehčili," líčil Smoleňák.

Ani ho prý nepřekvapilo, že nastoupil po boku Bednáře a Džerinše. „Jsou to špičkoví hráči, Jardu Bednáře znám dlouho už z dřívějška. Jako trojice jsme se sešli na ledě poprvé, potřebujeme ještě čas na lepší sehrání. Jarda mi předložil puk tak, že to nešlo nedat. Přišel jsem k tomu skoro jako slepý k houslím," zmínil svou vítěznou trefu v Litvínově.

Extraliga je podle něj výbornou soutěží. „Všechny týmy dobře bruslí, je tam hodně dynamičnosti i systémových a taktických věcí. Liga je našlapaná kvalitními hráči a věřím, že i Hradec může hrát přední roli. Po osobní stránce to nebylo v Litvínově z mojí strany ještě ideální, ale jsem rád za tři body," poukázal Smoleňák na fakt, že naskočil do zápasu asi po měsíční pauze, když předtím předčasně skončil v týmu bratislavského Slovanu.

Nedělní souboj druhého Hradce Králové s plzeňským lídrem soutěže bude hitem dalšího kola extraligy. „Je zajímavé, že to pro mě vyšlo zrovna takhle, ale chci být platný pro mužstvo v každém zápase," dodala posila Východočechů. Západočeši mají před Hradcem šestibodový náskok. Tématem je proto otázka, jaký rozdíl bude mezi oběma celky po nadcházejícím souboji.

Reklama

Související témata: