Hlavní obsah

Ton už vstřelil gól. Byl šťastný, ale pomůže mi psychicky, očekává útočník Komety

Brno

V prestižním zápase celků, které vedou dva bývalí reprezentační trenéři, dominovali v této sezóně i napotřetí domácí hokejisté. Hadamczikova Kometa zdolala v předehrávce 36. extraligového kola před svými fandy Růžičkův Chomutov 3:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Petr Ton (vlevo) z Brna a Jan Rutta z Chomutova.

Článek

Brňany nasměroval k vítězství vedoucím gólem Petr Ton, který kvůli opakovaným zraněním odehrál v této sezóně teprve třetí celé utkání. Navíc přidal i asistenci. „Jsem strašně rád, že jsem konečně výrazněji přispěl k výhře. Branka mi pomůže psychicky. Byla ale dost šťastná. Chtěl jsem přihrát do výhodnější pozice Hruškovi, avšak jeden ze soupeřových beků si srazil puk do sítě," líčil zkušený forvard.

Liboval si, že druhý triumf v řadě posunul Kometu zase o něco výš kýžené elitní šestce. „Euforii ovšem nepropadáme. Jsou to hodně ubojované výhry. Měli bychom na ledě víc tvořit. Jsem ale šťastný, že mohu být po vleklých zdravotních problémech znovu součástí vítězného kolektivu," radoval se Ton.

Kometa důležité střetnutí zvládla i bez zraněného kapitána Čermáka. „Jeho absence by neměla být dlouhá, Dočekal za něj výtečně zaskočil. A velké absolutorium patří brankáři Čiliakovi, jenž nás výtečnými zákroky několikrát podržel," ocenil výkon gólmana brněnský asistent Kamil Pokorný.

Chomutov, jenž dorazil do Brna bez kustoda Moščice, který po předchozím vzájemném duelu na severu Čech napadl hokejisty Komety Ostřížka a Koreise, prohrál v šestém z uplynulých sedmi zápasů. Přitom domácí přestřílel vysoko 35:18. „Byli jsme v koncovce hrozně málo efektivní. Taková porážka strašně mrzí," svěřil se obránce Jan Rutta. Chomutovský asistent Jan Šťastný s ním souhlasil. „Jsme zklamaní, protože jsme v Brně neodehráli špatné střetnutí. Jenže zatímco Kometa důsledně trestala naše chyby, my její bohužel ne," štvalo ho.

Reklama

Související témata: