Hlavní obsah

Trenér Hořava se vrací do Sparty

Praha

Série sedmi porážek v řadě je nemůže nechat klidnými. Před startem extraligové sezony jeden z hlavních favoritů na zisk titulu je v hluboké krizi, která přinutila vedení hokejové Sparty reagovat. Do pražského klubu se jako kouč vrací Miloslav Hořava, který v klubu skončil v dubnu po semifinálovém krachu s Libercem. Šedesátiletý odborník znovu vytvoří rovnocenný trenérský tandem s Josefem Jandačem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérské spojení Miloslav Hořava (vlevo) a Josef Jandač už není ve Spartě minulostí.

Článek

Když před necelými sedmi měsíci Spartu opouštěl, vysvětloval své rozhodnutí i touhou získávat další hokejové zkušenosti na stážích v Německu. V té době Hořava sám netušil, že se do Sparty nakonec tak rychle vrátí.

„S Milošem jsme byli v kontaktu už delší dobu. Měli jsme velký zájem, aby u nás nadále působil. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat v rozdělané práci a opět utvoří rovnocenný tandem s Josefem Jandačem," uvedl pro klubové stránky sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Spartu dnes čeká předehrávka 22. kola v Litvínově, v ní ještě Hořava stát na střídačce nebude. K týmu se připojí na pátečním tréninku a obnovenou zápasovou premiéru zažije v neděli na ledě Komety Brno.

Foto: Vladimír Koča, HC Sparta Praha

Miloslav Hořava (vpravo) s Josefem Jandačem znovu společně povedou Spartu.

"Než jsem se se Spartou dohodl, seděli jsme spolu s Pepou Jandačem. V uplynulém angažmá jsme si skvěle rozuměli a bavilo mě s ním spolupracovat," těší se Hořava na oprášení spolupráce.

Stejně jako v minulé sezoně bude mít Hořava na povel obránce, Jandač útočníky. Zbytek realizačního týmů zůstává stejný, takže u mužstva zůstává i asistent trenéra Tomáš Hamara, na střídačce bude stát i sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Miloslav Hořava se znovu postaví na střídačku Sparty.

Hořava s Jandačem převzali Spartu loni v únoru po odvolaném Uwem Kruppovi. Nejprve byl hlavním koučem jmenován Hořava, který sáhl po Jandačovi. Sparta pod jejich vedením skončila třetí v základní části, play off pandemie koronaviru zrušila. V uplynulé sezoně pak Sparta po zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části vypadla v semifinále, když podlehla 3:4 na zápasy Liberci.

Podle informací Sport.cz je Sparta těsné před podpisem smlouvy s 31letým švédským obránce s ruskými kořeny Maximem Matuškinem, který v této sezoně nastupuje za Vladivostok v KHL.

Reklama

Související témata: