Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 2:7Třinec deklasoval Karlovy Vary, Stránský dal hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Zadina 0 : 1
10. Stránský 0 : 2
14. Růžička 0 : 3
16. Vrána 0 : 4
24. Stránský 0 : 5
31. Pulpán 1 : 5
37. Kovařčík 1 : 6
45. Hladonik 2 : 6
50. Stránský 2 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince deklasovali v 15. kole Karlovy Vary na jejich ledě 7:2 a vyhráli i čtvrté utkání sezony, Energii porazili již podruhé. Hattrickem se na výhře Ocelářů podílel Matěj Stránský, který si připsal i asistenci. Třinec se posunul na páté místo neúplné tabulky, před svého dnešního soupeře.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu.

Článek

Slezané duelu kralovali od první minuty, i když do úvodní velké šance se dostal domácí Černoch. V samostatném úniku ale nastřelil jen tyč Kořenářovy branky. Na druhé straně v 8. minutě otevřel účet první třetiny střelou z levého kruhu Zadina, který tak potrestal Graňákovo vyloučení.

O dvě minuty později využili Oceláři i druhou přesilovou hru, když Gernátem nahozený puk od modré tečoval Stránský. V pohodě hrající hosté dále navyšovali skóre. Bednáře nejdříve překonal ve 14. minutě střelou z mezikruží Růžička, který se podílel i na čtvrtém gólu o dvě minuty později. Jeho pokus dorazil za nešťastného domácího gólmana Vrána.

Ani přeskupení domácích útočných formací nevedlo ve druhé třetině ke změně průběhu zápasu, i díky velké nedisciplinovanosti karlovarských hráčů. Při Plutnarově vyloučení se opět prosadil Stránský.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Jan Bednář, v popředí zády Erik Hrňa z Třince.

Karlovarští díky Pulpánově bekhendové střele v polovině zápasu sice korigovali průběžný stav utkání, ale po chybě domácích za vlastní brankou navýšil skóre opět na pětibrankový rozdíl Ondřej Kovařčík po nezištné přihrávce svého bratra Michala.

V závěrečné dvacetiminutovce, která se dohrávala již z povinnosti, se nejdříve trefil domácí Hladonik a definitivní podobu domácího debaklu dal v 50. minutě Stránský, který tak dovršil hattrick. Závěr poznamenal faul Redlicha, který narazil ostře na mantinel Zadinu a předčasně putoval do kabin s vyšším trestem.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:7 (0:4, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Pulpán, 45. Hladonik (Vildumetz, Redlich) - 8. F. Zadina (M. Doudera, Jašek), 10. M. Stránský (Gernát, Hrňa), 14. M. Růžička (M. Stránský), 16. P. Vrána (M. Růžička), 24. M. Stránský (M. Růžička), 37. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Jašek), 50. M. Stránský (P. Vrána, D. Musil). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:2, navíc Redlich (Karlovy Vary) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:3. Bez diváků.
Karlovy Vary: Bednář - Šenkeřík, Rohan, Plutnar, Graňák, Zábranský, Pulpán, Weinhold - Flek, Hladonik, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Třinec: Kořenář - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama