Hlavní obsah

Třinec - Liberec 0:3Třinec na Schwarze nevyzrál, Liberec jako první tým v sezóně pokořil hranici sto bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Šimek 0 : 1
59. Krenželok 0 : 2
60. Radivojevič 0 : 3
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Liberečtí hokejisté se po čtyřech zápasech znovu radovali v Tipsport extralize z tříbodového zisku. V úterní předehrávce 45. kola zvítězili na ledě Třince 3:0, když se postupně trefili Šimek, Krenželok a Radivojevič. Bílí Tygři porazili Oceláře i počtvrté v sezóně a upevnili si první příčku v tabulce. Severočeši mají před druhou Spartou dvanáctibodový náskok, jako první tým v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže navíc pokořil hranici sto bodů. Brankář Marek Schwarz vychytal první nulu v sezóně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu na ledě Třince v předehrávce 45. kola Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Lídr přijel do Slezska bez reprezentanta Birnera a od počátku se dostal do defenzivy. Třinec hrál sice s akcentem na zajištěnou obranu, ale současně si větší útočnou aktivitou říkal o vedoucí branku. Rufer v šesté minutě vypálil z otočky vedle a vyloženou šanci Svačiny ve 14. minutě betonem zlikvidoval Schwarz.

Na libereckém gólmanovi ležela hlavní tíha i ve druhé periodě. Kopecký se v ní už po několika vteřinách řítil na Schwarze úplně sám, ale s pokusem o kličku nepochodil. A stejně dopadl i Dravecký, který se ve 26. minutě pokusil libereckého gólmana přelstít blafákem na bekhendovou stranu.

Druhý nejlepší extraligový útok se proti organizované hře Ocelářů téměř polovinu zápasu nedokázal prosadit. Až ve 28. minutě po odražené střele Dernera zívala na Vlacha skoro prázdná branka, ale jeho bekhendovou dorážku Hrubec bravurně chytil do lapačky.

Šimek nasměroval Liberec k výhře

I z minima možností ale Severočeši na rozdíl od domácích dokázali udeřit a v 30. minutě prošlo za Hrubce, který vůbec nic neviděl, Šimkovo nahození od modré čáry.

Jestliže Liberec letos triumfuje zejména skvělou ofenzivou, Třinec v úterý umořil vynikající gólman Schwarz, který v úvodu třetí části lapil i přesilovkovou dorážku Kopeckého. Každá nevyužitá šance domácí v přísně takticky vedené bitvě musela mrzet dvojnásob, Liberec je totiž v závěru už skoro k ničemu nepustil.

Napnuté nervy na obou stranách povolil až druhý gól, který dal 114 sekund před koncem po třinecké chybě za brankou švihem Krenželok. A Radivojevič vzápětí při domácí power play skóroval ještě jednou do prázdné klece.

Vedoucí Liberec zvýšil náskok před druhou Spartou a zůstává ve hře o útok na absolutní rekord základní části, který ziskem 111 bodů z ročníku 2002/2003 drží Pardubice. Třinečtí nevyužili šanci dotáhnout se bodově na sedmý Zlín a osmý Chomutov. Na oba tyto celky nadále ztrácejí tři body.

Zbylých šest zápasů 45. kola je na programu ve středu.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 45. kola:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Šimek (Bakoš), 59. Krenželok (Valský), 60. Radivojevič (P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bryška, Skopal. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4782.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, M. Doudera, Galvas, Slovák, Hrabal - Irgl, Kopecký, Dravecký - Matuš, Žejdl, Svačina - Rákos, Plíhal, Rufer - Tybor, Polanský, Adamský - Jašek. Trenéři: Dopita a Mucha.
Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Řepík, Vampola, Lakatoš - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Překoná Liberec absolutní bodový rekord základní části, který drží Pardubice (111)?
Ano
82,8 %
Ne
17,2 %
Celkem hlasovalo 3803 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec