Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:5Třinec prohrál i čtvrtý zápas, Vítkovice otočily třemi góly ve třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Daňo 1 : 0
9. Fridrich 1 : 1
25. Růžička 2 : 1
32. Bukarts 2 : 2
34. Voženílek 3 : 2
46. Macias 3 : 3
53. Kalus 3 : 4
59. Bernovský 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince podlehli ve 4. kole extraligy doma Vítkovicím 3:5 a prohráli i čtvrtý zápas sezony. Hosté otočili vývoj třemi góly ve třetí třetině. Obhájce titulu třikrát vedl po gólech Marka Daňa, Martina Růžičky a Daniela Voženílka. Ostravský klub i bez zdravotně indisponovaného Petera Muellera kontroval trefami Petra Fridricha, Robertse Bukartse a Krzysztofa Tomasze Maciase, který v extralize debutoval. Rozdílový gól vstřelil Marek Kalus a výhru zpečetil Jan Bernovský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z prvního gólu proti Třinci.

Článek

Třinec vyřadil na jaře Vítkovice v cestě za zlatým hattrickem ve čtvrtfinále bez ztráty zápasu, ale rozpoložení v obou táborech bylo před prvním derby sezony opačné. Mistr odstartoval sezonu třemi prohrami, zatímco jeho rival získal sedm bodů z devíti možných.

Obhájce titulu neměnil po minulé prohře s Karlovými Vary složení obranných řad, ale hrál na sedm beků místo šesti a zpřeházel všechny čtyři útočné řady. Do branky se také poprvé v sezoně postavil Kacetl, který už ve třetí minutě zneškodnil sólový únik Fridricha. Jako první tak udeřili domácí - Daňo na hranici brankoviště tečoval Hudáčkovu střelu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Vítkovic, autor gólu Marko Daňo z Třince a překonaný brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Už za 24 sekund ale vyrovnal agilní Fridrich, který po vyhraném vhazování překonal Kacetla schovanou střelou přes chumel hráčů. Autor prvního gólu Vítkovic mohl z brejku dva na jednoho otočit skóre, ale v minisouboji tentokrát uspěl třinecký brankář.

Oceláře dostal znovu do vedení Růžička z dorážky a zvýšit mohl Daňo, ale jeho průnik zastavil špičkou brusle Stezka. Ukazatelem skóre tak pohnul na druhé straně Bukarts, který vymetl horní růžek branky. Za dvě minuty domácí znovu vedli: Růžička vyslal do úniku Voženílka, který nastupoval nově v elitní lajně a prosadil se střelou mezi tělem a vyrážečkou Stezky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu proti Vítkovicím.

Vítkovičtí našli odpověď i potřetí, když svůj debut v extralize ozdobil precizní střelou Macias. Osmnáctiletý útočník se trefil pár sekund po vypršení přesilové hry z úhlu přesně mezi Kacetlovo rameno a horní tyč. O chvíli později bylo s domácími ještě hůř. Od modré čáry vypálil Koch a Kalus jeho střelu tečoval mezi Kacetlovy betony. Domácí v závěru odvolali gólmana, ale Bernovský završil obrat a pečetil výhru Ostravanů.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. Daňo (L. Hudáček, Kurovský), 25. M. Růžička (Marinčin, M. Doudera), 34. Voženílek (M. Růžička, Marinčin) - 9. Fridrich (Lindberg), 32. Roberts Bukarts (Bernovský), 46. Macias (Dej, Marosz), 53. Kalus (Koch, Raskob), 59. Bernovský. Rozhodčí: Kika, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 4601.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Hrehorčák, Miloš Roman, Nestrašil - Kurovský, Hudáček, Daňo - Lyszczarczyk, Dravecký, Chmielewski. Trenér: Moták.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, J. Stehlík, Gewiese, Raskob, Koch, L. Kovář - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Macias, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články