Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 2:3Třinec prohrál s Mladou Boleslaví, v závěru rozhodl Roman

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Söderlund 0 : 1
5. Buček 1 : 1
17. Jeřábek 2 : 1
28. Klíma 2 : 2
57. Roman 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v posledním kole základní části extraligy v Třinci 3:2. Bruslařský klub vedl od čtvrté minuty trefou Tima Söderlunda, ale ještě v úvodní třetině otočili skóre domácí Samuel Buček s Jakubem Jeřábkem. V prostřední části vyrovnal Kelly Klíma a zápas rozhodl Ondřej Roman v 57. minutě. Útočníci elitní řady Ocelářů se neprosadili, přesto Martin Růžička vyhrál s 52 body (23+29) produktivitu soutěže a Marko Daňo se stal s 29 brankami nejlepším střelcem sezony.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost Mladé Boleslavi. Ilustrační foto.

Článek

Skóre otevřel hostující Söderlund z dorážky vlastní střely. Obrat řídila ještě v úvodní třetině agilní čtvrtá formace Ocelářů. Už za 62 sekund vyrovnal Buček, který v levém kruhu zasekl a překonal Stuchlíka střelou nad lapačku. Při další akci vybojovali Kurovský s Romanem kotouč pro Jeřábka. Třinecký bek naznačil mezi kruhy střelu, čímž vylákal Stuchlíka proti sobě, potáhl si puk doleva a zakončil do prázdné branky.

Söderlund v přečíslení dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe, ale Kacetl zasáhl ramenem. V dalším rychlém protiútoku zapomněla rozhozená obrana Ocelářů na Klímu, který po Bičevskisově chytré přihrávce pohodlně skóroval do prázdné branky. Šance si v prostřední části vytvářeli zejména hosté a Kacetl ještě vychytal v úniku Söderlunda.

Potřebovala by hokejová extraliga jiný herní systém? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Hostující Šťastný trefil po 50 sekundách horní tyč. Další šanci zahodil Söderlund, který si vybruslil zpoza branky, ale Kacetlovi jen vyprášil výstroj. Hosté přesto korunovali svou aktivitu gólem. Jeřábek poslal pod tlakem napadajícího Šťastného puk přímo na hokejku Romana, který z mezikruží rozhodl.

Domácí ještě hráli v závěru svou první přesilovou hru v zápase, kterou umocnili 70 sekund před koncem odvoláním gólmana, ale bez efektu. Naopak pojistit výhru hostů mohl Fořt, ale trefil tyč.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. J. Jeřábek (Miloš Roman, Kurovský) - 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Kelly Klíma (Bičevskis). 57. O. Roman. Rozhodčí: Cabák, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4691.
Třinec: Kacetl - Zahradníček, Smith, J. Jeřábek, Čukste, Marian Adámek, M. Doudera, Roth - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Hrňa, D. Voženílek, Nestrašil - Dravecký, Holinka, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Buček. Trenér: Moták.
Mladá Boleslav: Stuchlík - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, R. Jeřábek, Bernad, Štich - Šťastný, Fořt, Söderlund - Závora, O. Roman, Malát - J. Stránský, O. Najman, Lunter - Kelly Klíma, Bičevskis, Gardoň. Trenér: Kalous.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice