Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 0:3Třinec slaví desátou výhru v sezoně a pronásleduje lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Růžička 0 : 1
48. Stránský 0 : 2
60. Marcinko 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové prohráli v úterní dohrávce 9. kola Tipsport extraligy s Třincem 0:3. Oceláři vyhráli desátý z jedenácti zápasů v sezoně, Štěpánek udržel první nulu.

Foto: David Taneček, ČTK

Martin Růžička (vpravo) z Třince střílí gól, vlevo je brankář Hradce Králové Štěpán Lukeš.

Článek
Fotogalerie

Třinec si nedělní první prohrou v sezoně nenechal vzít elán a začal velmi sebevědomě. Oceláři poprvé udeřili zásluhou Martina Růžičky, jenž se v 15. minutě prosadil forhendovou kličkou a zasunul touš do sítě.

Domácí dopláceli na častou hru v oslabení, gólové manko sice nenarůstalo, ale na vyrovnání neměli ani pomyšlení. Na další zásah se v Hradci čekalo až do třetí třetiny. Nejprve ranou mezi betony pojistil Třinci vedení Matěj Stránský.

Domácí tým se následně pokoušel vzepřít osudu při závěrečné power-play zesílené početní výhodou, místo toho ale z hole Tomáše Marcinka inkasoval do prázdné branky. Třinec slaví výhru, i když gólově nepotrestal ani jedno z dvanácti hradeckých vyloučení.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 48. M. Stránský (Martin Růžička), 60. Marcinko. Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 12:9. Bez využití. Bez diváků.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Čáp, F. Pavlík, Šalda, Pilař - Smoleňák, Cingel, Kelly Klíma - J. Sklenář, V. Růžička ml., Orsava - Perret, Lev, Kevin Klíma - R. Pavlík, Koukal, Jergl. Trenér: V. Růžička st.
Třinec: J. Štěpánek - D. Musil, M. Doudera, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kurovský. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: