Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:4 PPTřinec urval výhru v Plzni a vede už o šest bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Suchý 1 : 0
7. Kovařčík 1 : 1
19. Suchý 2 : 1
28. Kodýtek 3 : 1
33. Kovařčík 3 : 2
39. Stránský 3 : 3
64. Stránský 3 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Třince zvítězili v utkání 32. kola extraligy na ledě Plzně 4:3 v prodloužení. V čase 63:01 rozhodl s 21 góly suverénně nejlepší střelec dosavadního průběhu sezony Matěj Stránský. V celém duelu se prosadil dvakrát, stejně si vedl v dresu vítězů i Michal Kovařčík a v plzeňských barvách Filip Suchý. Při zaváhání Sparty a Mladé Boleslavi zvýšili Třinečtí náskok v čele tabulky na šest bodů. Tým Škody prohrál doma počtvrté za sebou, přestože vedl v polovině duelu 3:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl a Matěj Stránský z Třince

Článek

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, záhy po úvodním buly musel plzeňský gólman Frodl zlikvidovat bekhendový blafák nekrytého Vrány a za chvíli Houdek napravil své předchozí zaváhání při rozehrávce zablokováním Draveckého zakončení do odkryté branky.

Poté se směrem dopředu připomněli také domácí. Kodýtek sice svoji šanci neproměnil, v páté minutě už ale po přihrávce Straky skóroval ranou bez přípravy z pravého kruhu Suchý. O dvě minuty později ale dokázal po výjezdu od zadního mantinelu vyrovnat bekhendem Michal Kovařčík. Následně při vyloučení Houdka nebyla sudími uznána trefa Stránského pro předchozí posunutí branky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V tvrdém souboji (zleva) Petr Kodýtek z Plzně a Michal Kovařčík z Třince.

Akce se střídaly na obou stranách. Robův pokus z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit gólman Štěpánek a z protiútoku v podobné pozici neuspěl Stránský. Třinečtí na konci třetiny nevyužili přesilovku a naopak ve vlastním oslabení upravil z úhlu na 2:1 Suchý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólová radost hokejistů Třince.

Vstup do prostřední části vyšel lépe domácím, Kantnerův průnik ale zastavil Kacetl, jenž v hostujícím brankovišti nahradil Štěpánka. Ve 28. minutě už ale nemohl zareagovat proti střele osamoceného Kodýtka, jemuž ideálně přihrál Gulaš. Nápor Indiánů vrcholil v polovině utkání, Kacetl ale zlikvidoval slibné pokusy Suchého s Gulašem a udeřilo na druhé straně.

Ve 33. minutě se střela Marcinka odrazila od zadního mantinelu, čehož využil k pohodlné dorážce Michal Kovařčík. Domácí navíc doplatili na nedisciplinovanost, když vyloučení Gulaše potrestal necelé dvě minuty před druhou sirénou přesným švihem z mezikruží na 3:3 Stránský.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl.

Závěrečná dvacetiminutovka tolik vzruchu nepřinesla, nikdo nechtěl udělat rozhodující chybu. Přesilovkový volej Eberleho stačil Kacetl skvěle vytěsnit lapačkou mimo a Oceláři se během dvou početních výhod neprosadili. V 59. minutě selhal tváří v tvář Frodlovi nekrytý Růžička.

V nastavení sice Stránský nejprve nevyužil samostatný únik, ale v 64. minutě zajistil hostům bonusový bod střelou mezi betony. Indiáni naopak prohráli již posedmé z posledních osmi utkání.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:4 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. F. Suchý (P. Straka, V. Lang), 19. F. Suchý (Gulaš, Stříteský), 28. Kodýtek (Gulaš, Budík) - 7. M. Kovařčík (O. Kovařčík, M. Doudera), 33. M. Kovařčík (Marcinko), 39. M. Stránský (Hrňa), 64. M. Stránský (M. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:2, navíc Houdek (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Vráblík, M. Houdek, L. Kaňák - Gulaš, Kodýtek, Rob - Eberle, F. Suchý, P. Straka - Pour, Stach, Kantner - Malát, Slanina. Trenér: Čihák.
Třinec: J. Štěpánek (21. Kacetl) - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský - Šedivý, Marcinko, Martynek - Hrňa, Peterek, Dravecký - Kurovský. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: