Hlavní obsah

Sparta - Třinec 5:8Třinec veze z Prahy divoké vítězství, velkému rivalovi poprvé v historii nasázel osm branek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hrehorčák 0 : 1
13. Sobotka 1 : 1
18. Nestrašil 1 : 2
25. Marinčin 1 : 3
26. Vrána 1 : 4
27. Řepík 2 : 4
30. Chlapík 3 : 4
35. Sobotka 4 : 4
40. Kurovský 4 : 5
45. Marcinko 4 : 6
50. Růžička 4 : 7
55. Řepík 5 : 7
60. Hrehorčák 5 : 8
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli ve 34. kole extraligy na ledě Sparty 8:5 a přehráli Pražany i potřetí v sezoně. Sparta dokázala ve druhé třetině smazat tříbrankové manko, ale nakonec si připsala třetí prohru v řadě. Doma neuspěla potřetí za sebou. K bodovému zisku Pražanům nepomohly ani dva góly a asistence Vladimíra Sobotky a Michala Řepíka. O osm branek Ocelářů, kteří si upevnili vedení v soutěži, se podělilo osm různých střelců. Během divoké přestřelky byli v akci čtyři gólmani.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Třinecký obránce Milan Doudera v akci před brankou Sparty během extraligového utkání.

Článek
Fotogalerie

Do první slibné šance utkání se dostal domácí Chlapík, který ale ve čtvrté minutě trefil jen tyč. Do vedení tak šli hosté. Chybu Machovského v rozehrávce využil Hrehorčák a v šesté minutě otevřel skóre.

Následně Sparta hned několikrát chybovala v rozehrávce, Oceláři nabídnuté šance k zvýšení náskoku nevyužili. I díky tomu mohl ve 13. minutě vyrovnat Sobotka, jehož střela propadla Mazancovi za záda. Oceláři ale ještě v první části získali vedení zpět - střelou z otočky překvapil gólmana Pražanů Nestrašil.

Na začátku druhé třetiny Sparta zvýšila aktivitu, snažila se více střílet, prosazovali se ale hosté. Ve 25. minutě prostřelil Machovského obránce Marinčin, poté se dostal do samostatného nájezdu Dravecký, neuspěl ale stejně jako vzápětí Doudera. Akci třineckého beka však dokončil pohotovou dorážkou Vrána a Machovský odjel naštvaně na střídačku.

Sparta se ale dokázala z těžkého úderu oklepat. Nejprve se kombinačně prosadil Řepík, poté Chlapík elegantně objel Marinčina a snížil a ve 35. minutě už bylo vyrovnáno, když Řepíkovu střelu pohotově dorazil Sobotka. To už byl v brance Ocelářů Kacetl, jenž po třetím gólu nahradil Mazance.

Ve 37. minutě mohl vrátit vedení na stranu Třince Růžička, Salák byl ale připraven. Sparta vzápětí nevyužila krátkou přesilovku čtyři na tři a při hře čtyři na čtyři jedenáct sekund před koncem druhé třetiny inkasovala. Prosadil se Kurovský.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Slezané rychle využili hned první přesilovou hru v zápase a když se poté po akci Chmielewského pro

34. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 5:8 (1:2, 3:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 13. Sobotka (Chlapík, T. Dvořák), 27. Řepík (Horák, Sobotka), 30. Chlapík (Polášek, D. Voženílek), 35. Sobotka (Řepík, Horák), 55. Řepík (Horák, Chlapík) - 6. a 60. Hrehorčák, 18. Nestrašil (Adámek), 25. Marinčin (M. Doudera, O. Kovařčík), 26. P. Vrána (M. Doudera, Chmielewski), 40. Kurovský (Marinčin), 45. Marcinko (Hrňa), 50. M. Růžička (Chmielewski). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Machovský (26. Salák) - M. Jandus, T. Dvořák, Mikliš, T. Pavelka, Tomov, Polášek, T. Tomek - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad - M. Forman, D. Voženílek, Prymula. Trenér: Jandač.
Třinec: Mazanec (30. Kacetl) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, Zahradníček , Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, Nestrašil, O. Šedivý - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: