Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 6:3Třinec vyhrál nad Karlovými Vary díky čtyřem gólům v druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kovařčík 1 : 0
7. Vondráček 1 : 1
21. Gernát 2 : 1
22. Flek 2 : 2
29. Stránský (trestné střílení) 3 : 2
31. Rodewald 4 : 2
33. Kovařčík 5 : 2
43. Růžička 6 : 2
51. Weinhold 6 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté porazili ve 41. kole extraligy na svém ledě Karlovy Vary 6:3 a vyhráli sedmé z posledních osmi utkání. Oceláři získali klíčový náskok během 29. až 33. minuty, kdy třemi brankami zlomili nerozhodný stav 2:2. Domácí využili tři přesilové hry. Pod vítězství se podepsali dvěma zásahy Michal Kovařčík a třemi přihrávkami Michael Špaček. Energie prohrála popáté z posledních šesti zápasů.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince (zleva) Michael Špaček, Ralfls Freibergs, Michal Kovařčík, David Musil a Wiliam Jack Rodewald.

Článek

Domácí hráli bez Leiera, kterému vedení klubu neprodloužilo smlouvu, ale poprvé s posilou Freibergsem. Na druhé straně nebyl ani na střídačce gólman Novotný, který v minulém utkání skóroval. V brance ho nahradil sedmnáctiletý Hamrla, který čelil 51 střelám.

Začalo se zostra. Hosté se už po pár sekundách dostali do přečíslení dva na jednoho, ale ani nevystřelili. Další střídání už Třinec vedl. Musilovo nahození od pravého mantinelu tečoval Michal Kovařčík. Karlovy Vary vyrovnaly v sedmé minutě zásluhou uzdraveného Vondráčka. Poté se zapotil a párkrát vyznamenal Hamrla. Jednou měl i obrovské štěstí, že Kurovský, který zakončoval do prázdné branky, trefil jen tyč.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinec dává gól. Zleva Michal Plutnar z Karlových Varů, Michal Kovařčík z Třince a brankář Karlových Varů Patrik Hamrla.

Třinec se prosadil až ve druhé třetině, už po 13 sekundách skóroval po vyhraném buly Gernát střelou od modré čáry. Slovenský bek dal desátý gól v sezoně. Domácí velmi rychle vedení ztratili. První přesilovou hru zápasu využil Flek střelou zpoza pravého kruhu.

Hostům se stala osudnou chyba Šenkeříka, který ztratil ve středu hřiště puk a Kohout fauloval v úniku Kurovského. Trestné střílení proměnil Stránský, který si upevnil vedení v tabulce střelců 26. gólem v ročníku. Domácí vedení zvýraznili trefami Rodewalda a Michala Kovařčíka v přesilových hrách. Hosté se na nic extra nevzmohli, fair play gestem ale zaujal Šenkeřík, který odvolal vyloučení. Energie tím přišla o 31 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři.

Třinec začal i poslední třetinu rychlou brankou. Marcinko našel křížným pasem Růžičku, který ze své parkety v pravém kruhu upravil střelou bez přípravy na 6:2. Hosté se nevzdali, Weinhold v 51. minutě snížil a zápas mohl zdramatizovat Redlich. Jeho střelu z úniku vytěsnil lapačkou Štěpánek. V závěru ještě zazvonil na tyč domácí Roman. Až ve čtvrtém vzájemném utkání této sezony nezvítězili hosté.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (1:1, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. M. Kovařčík (D. Musil, Michael Špaček), 21. Gernát (P. Vrána), 29. M. Stránský z trestného střílení, 31. Rodewald (Michael Špaček, Gernát), 33. M. Kovařčík (Michael Špaček, M. Stránský), 43. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) - 7. Vondráček (Osmík), 22. Flek (Šenkeřík), 51. Weinhold (Černoch, Kohout). Rozhodčí: Lacina, Vrba - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. Bez diváků.
Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Kurovský, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, Miloš Roman, Hrňa - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Karlovy Vary: Hamrla - Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, L. Zábranský ml., Pulpán, Klejna - Flek, Hladonik, O. Beránek - T. Mikúš, Skuhravý, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Vildumetz, Vondráček. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín