Hlavní obsah

Třinec začal přípravu na ledě. Na prvním tréninku se sešlo čtyřicet hráčů

Třinec

S rovnými čtyřmi desítkami hráčů dnes hokejisté Třince zahájili hlavní blok přípravy na ledě. První trénink pod novým koučem Vladimírem Kýhosem absolvovaly i největší posily Ocelářů Jakub Petružálek a Martin Růžička.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hokejisté zahájili přípravu na ledě. Zleva útočníci Martin Růžička, Kamil Kreps a Jakub Petružálek.

Článek

Kýhos měl ve dvou tréninkových skupinách na ledě čtyři gólmany, 13 obránců a 23 útočníků. A to ještě kvůli nemoci scházeli útočník Adam Rufer a bek Michael Foltýn. Přípravu v barvách mateřského klubu zahájila velká část hráčů, kteří v minulé sezóně hostovali v druholigové farmě ve Frýdku-Místku, a s nimi i nové akvizice: Růžička (Čeljabinsk), Petružálek (Dynamo Moskva), Rostislav Marosz (Karlovy Vary), Rastislav Špirko (Kometa Brno) a jako volný hráč Štefan Ružička. Na zkoušku přišel také slovenský bek Lukáš Kozák, jenž hrál naposledy za Kometu Brno.

"S aktuální silou mužstva jsem pochopitelně spokojen, hráčů máme až moc. Všichni jsou dnes na stejné startovací čáře, nikdo není zvýhodněn. Je ale jasné, že pro mladé kluky to bude v tak velké konkurenci těžší. Kádr je nyní opravdu velmi široký, budeme celou věc konzultovat s trenéry partnerského klubu, který jde na led až v příštím týdnu," řekl Kýhos.

Valná část hráčů, která si nevydobude pozici v áčku, tak poputuje znovu do Frýdku-Místku, jenž postoupil do druhé nejvyšší soutěže. "Naše spolupráce s Frýdkem bude i letos velmi intenzivní. Když se hráč u nás neprosadí, měl by v první lize hrát stěžejní roli," řekl Kýhos.

Prvním zeštíhlením kádr projde zřejmě ještě před úvodní zápasovou přípravou, která Oceláře čeká až za více než dva týdny proti Olomouci. Vzhledem k neúčasti v Lize mistrů letos Třinec bude startovat na dvou turnajích - domácím Steel Cupu a Tatranském poháru v Popradu. Extraligu Slezané zahájí 9. září proti Pardubicím.

Program přípravných zápasů:
Čtvrtek 4. srpna:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc (17:00)
Pátek 12. srpna:
HC Oceláři Třinec - HC Slovan Bratislava (18:00; Steel Cup)
Sobota 13. srpna:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel (18:00; Steel Cup)
Neděle 14. srpna:
HC Oceláři Třinec - Linköping HC (17:00; Steel Cup)
Čtvrtek 18. srpna:
HC Frýdek-Místek - HC Oceláři Třinec (18:00)
Čtvrtek 25. srpna:
neznámý soupeř - Oceláři Třinec (Tatranský pohár v Popradu)
Pátek 26. srpna:
neznámý soupeř - Oceláři Třinec (Tatranský pohár v Popradu)
Sobota 27. srpna:
neznámý soupeř - Oceláři Třinec (Tatranský pohár v Popradu)
Čtvrtek 1. září:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín (17:00)

Reklama

Související témata: