Hlavní obsah

Třinecký Adamský se bít nechtěl, zastoupil ho Klesla

Třinec

Jasně lepší Třinec zcela zdemoloval královéhradecký Mountfield. Ve všech činnostech soupeře předčil, byl na ledě pánem. Hrál počtvrté v řadě doma a znovu vyhrál.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pěstním soubojem okořenili zápas mezi Třincem a Hradcem Králové domácí Rostislav Klesla (vlevo) a Kanaďan Collin Valcourt v dresu Hradce.

Článek

„Takové zážitky, jaké máme z dnešního zápasu, vůbec k ničemu nepotřebujeme. Dostali jsme tři góly a bylo po nás," posteskl si trenér hostů Peter Draisaitl. „Hra se nám rozpadla do malých kousíčků a ty se hodně špatně lepí k sobě. Vybouchli jsme jako tým, nic jiného v tom nehledejte," dodal.

Tvář smutného bojovníka měl Tomáš Mertl, vyhlášený nejlepším hráčem Hradce. „Co k tomu říct? Prostě výbuch. Podívali jsme se na novou halu a jedeme domů. Když se Třinec rozjede, je těžké ho zastavit. A to se přesně stalo."

Síla Třince spočívá i v tom, že góly jsou schopny střílet všechny čtyři pětky. Autorem prvních dvou byl Marek Růžička. „Dostal jsem skvělé přihrávky. Kdyby nepřišly, měl bych v zápise prázdnou kolonku. Hřeje mě, že naše čtvrtá lajna mužstvu pomohla."

Výprasku soupeře se aktivně zúčastnil i Martin Adamský. Dosáhl třetího hattricku v extraligové kariéře. „Je to prosté, když se daří týmu, daří se i jednotlivcům," nehledal vědu ve svém úspěchu.

V průběhu třetí třetiny ho 21letý Kanaďan v hostujícím týmu Collin Valcourt vyzýval na pěstní souboj. Bitka se sice konala, ale autora hattricku v ní zastoupil z NHL zkušený Rostislav Klesla.

Férový boj bez rukavic skončil nerozhodně a oba aktéři vyfasovali čtyřminutový trest. To byla jediná činnost, v níž Mountfiel na ledě Ocelářů neprohrál.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec