Hlavní obsah

Třinecký bek Gernát dostal za faul dvouzápasový trest

Praha
Aktualizováno

Třinecký obránce Martin Gernát dostal dvouzápasový trest za faul v nedělním utkání hokejové extraligy proti Liberci (5:3). Šéf disciplinární komise Viktor Ujčík jeho zákrok na Marka Zachara vyhodnotil jako napadení. Následovat mohl i čtyřzápasový distanc, polehčující okolností byla Gernátova bezúhonnost v posledních dvou letech i skutečnost, že protihráč vyvázl bez zranění.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký obránce Martin Gernát (vlevo) fauloval libereckého Marka Zachara.

Článek

Slovenský reprezentant Gernát, jenž je v Třinci na zkoušce do konce listopadu a v zápase přispěl k vítězství gólem a asistencí, fauloval Zachara na konci první třetiny za stavu 0:2. Za zákrok za třineckou brankou dostal dvouminutový trest za pozdní dohrání.

Ujčík verdikt na základě videa překvalifikoval na napadení. "Zákrok byl veden mimo zorný úhel protihráče, z pozice takzvaného 'třetího hráče v souboji' a bez jakékoli snahy hrát puk. Vzhledem k těmto skutečnostem měl protihráč minimální možnost se střetu bránit," konstatoval Ujčík.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 46. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články