Hlavní obsah

Třinecký brankář Hamerlík má vykloubené rameno, Slováky neposílí

Třinecký hokejový brankář Peter Hamerlík má z pátého finálového utkání proti Litvínovu vykloubené rameno. Třiatřicetiletému slovenskému gólmanovi se tak rozplynula šance na případný start na mistrovství světa v Praze a Ostravě v národním týmu vedeném českým koučem Vladimírem Vůjtkem. Hamerlík má ruku zafixovanou a čeká, zda nebude muset podstoupit operaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný brankář Třince Peter Hamerlík opouští ledovou plochu v závěru pátého finálového duelu s Litvínovem.

Článek

Rodák z Myjavy se zranil v 74. minutě prodloužení nedělního utkání s Litvínovem, když se krkolomně pokoušel zabránit dorážce Martina Ručinského. Puk uvízl na vnitřním polstrování brankové konstrukce a rozpoutala dohady o regulérnosti branek.

"Jak jsem se po tom puku zkoušel natáhnout rukou, zapřel jsem se o tyčku, tělo nemělo kam uhnout a došlo k vykloubení. V momentu jsem věděl, že je zle. Tělem mi projela strašná bolest, nemohl jsem pak rukou ani pohnout," řekl Hamerlík, který ze stadiónu putoval do třinecké nemocnice.

V sérii naskočil od třetího utkání místo Šimona Hrubce a hned v prvním litvínovském duelu čistým kontem přispěl k prvnímu vítězství Ocelářů. Účastník tří světových šampionátů má s Třincem mistrovský titul z roku 2011.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice