Hlavní obsah

Tučná pokuta pro Straku a Špačka platí! Plzeň zapomněla uhradit částku za podání odporu

Šedesátitisícová pokuta, kterou disciplinární komise hokejové Tipsport extraligy v minulém týdnu potrestala Martina Straku a Jaroslava Špačka z Plzně za vulgární nadávky rozhodčím během zápasu se Slavií, platí. Západočeši sice proti rozhodnutí podali odpor, jak dopředu avizovali, protože však neuhradili částku 10 000 korun, kterou je podání odporu zpoplatněno, disciplinární komise se jím ani nezabývala.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Straka.

Článek

Straka, kapitán Plzně a zároveň generální manažer klubu, do duelu se Slavií kvůli problémům s kolenem nezasáhl, stejně jako asistent trenéra Špaček jej však, coby funkcionář, sledoval ze střídačky. Po skončení první třetiny se před kabinami dostali do křížku se sudími Hribikem a Pešinou, které měli vulgárně urážet. Nelíbily se jim totiž osobní desetiminutové tresty udělené plzeňským Dvořákovi s Hollwegem. Zároveň prý Straka se Špačkem měli na rozhodčí vytvářet tlak, jak mají pískat v dalším průběhu zápasu.

Oběma proto disciplinárka minulý týden vyměřila pokutu ve výši 30 000 korun, dohromady tedy 60 000. Když se o ní Straka v minulém týdnu dozvěděl, okamžitě vyhlásil, že proti rozhodnutí disciplinární komise podá odpor.

„Koukal jsem jako blázen! Šedesát tisíc není malá částka. I proto chci, abychom se mohli obhájit a říct si k tomu své. A ne že nám někdo pošle mail, že máme zaplatit šedesát tisíc. Dobře, kdyby šlo o pět deset tisíc, tak chápu, že nás na jednání nevezmou. Ale takhle?" čílil se olympijský vítěz z Nagana v rozhovoru pro Sport.cz.

Plzeň odpor skutečně podala, disciplinární komise se jím i zabývala, jenže nakonec jej musela zamítnout. Vedení Indiánů totiž zapomnělo zaplatit poplatek ve výši 10 000 korun, který je při podání odporu stanoven řády. Částka je jakousi kaucí, kdyby totiž byl odpor uznán, byla by klubu vrácena.

Západočeši se nyní proti rozhodnutí disciplinárky mohou odvolat k výkonnému výboru Českého svazu ledního hokeje.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice