Hlavní obsah

Tvrdá rána pro Jágra! Hokej ve Špindlu ani letos nebude. Naštvaný Dědek končí spolupráci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už loni musela být monstrózní hokejová show ve Špindlerově Mlýně kvůli koronavirové situaci odložena, organizátoři akce pod širým nebem ale věřili, že v prosinci 2021 už na ni dojde. Nedojde! Podle informací Sport.cz se Winter Hockey Games na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru neuskuteční ani letos, kdy už navíc byl celý areál takřka kompletně připraven. V pondělí po poledni vše potvrdili i organizátoři akce s tím, že na ni dojde za rok. Jenže opravdu? S organizátory už ukončil spolupráci většinový vlastník Pardubic Petr Dědek, jehož opětovné odložení akce pořádné vytočilo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Jágr.

Článek

Usnesení vlády z minulého týdne, že sportovních akcí se kvůli sílící další vlně covidu smí účastnit jen tisícovka fanoušků, je pro sportovní kluby likvidační. Pro grandiózní akci ve Špindlu, která počítala se 7500 diváky dvojnásob. A tak organizátoři dospěli k závěru, že bude lepší celý program, který se měl uskutečnit od 7. do 11. prosince, raději zrušit.

Sport.cz to ještě před oficiálním oznámením pořadatelů potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Naznačil to i ředitel extraligy Josef Řezníček. Ten sice ještě chce učinit poslední pokus a obrátit se na Ministerstvo zdravotnictví s žádostí o udělení výjimky a navýšení počtu diváků, sám si však dobře uvědomuje, že jde o pokus spíše zoufalý a předem odsouzený k neúspěchu.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022," řekla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

Co s již zakoupenými vstupenkami?
"Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ uvedla Bársony.

Během pětidenní show mělo dojít na extraligové zápasy Kladna s Pardubicemi a Hradce Králové se Spartou, prvoligový duel Vrchlabí se Vsetínem, nastoupit proti sobě měly i legendy Česka a Slovenska, stejně jako parahokejisté Česka a Slovenska.

Nedojde na žádný z nich. Pro hrajícího majitele kladenských Rytířů a zároveň spolupořadatele akce pod širým nebem Jaromíra Jágra tvrdá rána. Vždyť akci ve Špindlu zmiňoval jako jeden z důvodů, proč chce hrát hokej minimálně do padesátky, kterou oslaví v únoru.

Tak měl vypadat program Winter Hockey Games ve Špindlerově Mlýně.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří. Pro nás jako organizátora akce je důležité, aby si každý divák užil tento hokejový svátek přímo v místě konání bez omezení a restrikcí," řekl Jágr.

Extraligové zápasy a utkání Chance ligy, které se měly odehrát pod širým nebem, se budou konat klasicky na stadionech extraligových a prvoligových týmů.

Pokud se hry pod širým nebem příští rok skutečně uskuteční už u toho nebude titulární partner D+D Real většinového pardubického majitele Petra Dědka. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce," napsal Dědek na svém Twitteru.

„Nesouhlasíme s přesunem Winter Hockey Games ze Špindlu. D+D REAL a hoklejové Pardubice už nechtějí být součástí akce, když neví kdy, kde a s kým," doplnil Dědek.

Až dosud se v české extralize uskutečnily čtyři duely pod širým nebem. V roce 2011 se hrálo na plochodrážního stadionu ve Svítkově, kde Pardubice hostily Brno. V lednu 2016 se v Brně za Lužánkami utkala Kometa s Plzní a Spartou. Loni v lednu se v Drážďanech na fotbalovém stadionu před návštěvou 32 009 diváků, což znamenalo nový rekord soutěže, utkaly Litvínov se Spartou.

Reklama

Související témata: