Hlavní obsah

Tvrdý trest! Plzeňský matador si za seknutí rozhodčího dlouho nezahraje

Zkrat ho vyšel draho. Plzeňský útočník Jaroslav Kracík obdržel za seknutí čárového arbitra ve středečním zápase 31. kola na ledě Českých Budějovic distanc na šest utkání. Verdikt oznámila v pátek disciplinární komise hokejové extraligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Útočník Jaroslav Kracík z Plzně (vzadu) v zápase proti Litvínovu.

Článek

K celé situaci došlo na začátku třetí třetiny za stavu 3:1 pro Motor. Kracík po buly v útočném pásmu neudržel nervy na uzdě a čárového sudího sekl hokejkou do ruky, za což vyfasoval osobní trest do konce utkání.

Incidentem se dnes zabývala disciplinární komise a její předseda Viktor Ujčík po prostudování záznamu zastavil 37letému centrovi činnost na šest soutěžních zápasů za napadání rozhodčích.

„Hráč po prohraném vhazování se zřetelnou časovou prodlevou, cíleně a ve zjevném úmyslu sekl holí drženou v obou rukách čárového rozhodčího do nechráněné vnitřní strany paže," uvedl Ujčík.

Vzhledem k tomu, že rozhodčí nebyl bezprostředně po zásahu schopen pokračovat, hra musela být přerušena. Předseda disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že vzhledem k charakteru a způsobu, jakým bylo vedeno, spadá bezprecedentní a zcela nepřípustné jednání Jaroslava Kracíka jednoznačně do nejvyšší úrovně sazby.

Za uvedený přestupek je podle disciplinárního řádu soutěže možné uložit nepodmíněný trest na jedno až tři soutěžní utkání, v závažnějších případech až na deset zápasů a finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny. Od trestu na maximální hranici upustil s přihlédnutím k tomu, že hráč nebyl v předešlých dvou sezonách disciplinárně trestán a po zákroku se podle vyjádření předsedy komise rozhodčích ČSLH postiženému opakovaně omlouval.

Ostřílený forvard, jenž ve 24 střetnutích probíhajícího ročníku nastřádal 17 bodů (5+12), vynechá následujích šest utkání. Na led se vrátí až v neděli 17. ledna, kdy Škoda hostí liberecké Bílé Tygry.

Reklama

Související témata: